Supa clara de vitel cu taitei Baneasa

22 februarie 2014Diva in Bucatarie

Supa clara de vitel cu taitei Baneasa. supa clara de vitel cu taitei. reteta supa clara de vitel cu taitei. supa clara de vitel diva in bucatarie. supa de vitel

Reteta de supa clara de vitel cu taitei, cum se face si sfaturi utile

Supa clara de vita cu taitei este savuroasa si se face usor.

Sfaturi utile

  1. Pentru gust bun iti recomand sa folosesti si rasol. Osul va da gustul bun.
  2. In functie de cat de cat de batrana este carnea procesul de gatire poate fi mai lung.
  3. Carnea de vitel este mai deschisa la culoare si se gateste mai repede
  4. Folseste multi morcovi pentru o culoare finala frumoasa

Supa de vitel cu taitei este perfecta in zilele reci.
Cu legumele si carnea ramase poti pregati celebra salata de boeuf. 

Daca vrei poti sa le servesti cu sos de hrean, asa cum am aratat in reteta de rasol de vita si hrean.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de supa clara de vitel cu taitei:

Ingrediente:

1 rasol vitel – 500 g
1 buc antricot vitel – 700 g
5-6 morcovi medii
1 ceapa medie
1/2 gulie
11/2 telina mica
1 radacina patrunjel
1 radacina pastrnac
un cartof mic
1/2 ardei verde
3-4 catei usturoi
boabe de piper
3 l apa
sare
1 frunza dafin
1/4 lingurita seminte de chimen
Taitei Baneasa
patrunjel verde pentru servit

Mod de preparare:

Curatam legumele, spalam foarte bine carnea, apoi punem apa la fiert in oala sub presiune. Cand da in clocot punem carnea si o lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam legumele intregi,frunza de dafin, boabele de piper si chimenul, punem capacul si lasam sa fiarba in jur de o ora (poate fi chiar si ceva mai mult de o ora, in functie de cat tanar este vitelul – pentru manzat fierebem chiar si 90 minute).

supa-clara-de-vitel-cu-taitei-Baneasa-01

Dupa acest interval carnea noastra este fiarta, asa ca luam de pe foc si lasam oala sa se raceasca, apoi scoatem capacul. Strecuram supa si pregatim taiteii pentru fiert.
Punem la fiert in supa doar cat consumam la masa respectiva (evident si supa in care fierb reprezinta portiile care se servesc la acea masa).

supa-clara-de-vitel-cu-taitei-Baneasa-2

Servim supa fierbinte.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Cu legumele ce facem dupa ce strecuram supa? Dar cu, carnea? Se poate folosi carne de vita din comert(portionata in caserole)? Multumesc. 🙂

    1. Le carnea si legumele poti face o salata de boeuf. O alta sugestie: le pui intr-o tava cu ulei, 3 linguri masline fara samburi feliate, 1 lingura capere, 200 ml suc de rosii si 3 catei usturoi pisati, plus condimente dupa gust. Acoperi si lasi 30 minute. Iese o tocanita foarte buna. Poti folosi carne din comert, sigur!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *