SUPA CLARA DE VITEL CU TAITEI BANEASA

February 22, 2014 | CATEGORIA

supa-clara-de-vitel-cu-taitei-baneasa

INGREDIENTE:

1 rasol vitel – 500 g
1 buc antricot vitel – 700 g
5-6 morcovi medii
1 ceapa medie
1/2 gulie
11/2 telina mica
1 radacina patrunjel
1 radacina pastrnac
1 cartof mic
1/2 ardei verde
3-4 catei usturoi
boabe de piper
3 l apa
sare
1 frunza dafin
1/4 lingurita seminte de chimen
taitei Baneasa
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Curatam legumele, spalam foarte bine carnea, apoi punem apa la fiert in oala sub presiune. Cand da in clocot punem carnea si o lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam legumele intregi,frunza de dafin, boabele de piper si chimenul, punem capacul si lasam sa fiarba in jur de o ora (poate fi chiar si ceva mai mult de o ora, in functie de cat tanar este vitelul – pentru manzat fierebem chiar si 90 minute).

supa-clara-de-vitel-cu-taitei-Baneasa-01

Dupa acest interval carnea noastra este fiarta, asa ca luam de pe foc si lasam oala sa se raceasca, apoi scoatem capacul. Strecuram supa si pregatim taiteii pentru fiert.
Punem la fiert in supa doar cat consumam la masa respectiva (evident si supa in care fierb reprezinta portiile care se servesc la acea masa).

supa-clara-de-vitel-cu-taitei-Baneasa-2

Servim supa fierbinte.
Pofta buna!

Comentarii

  • Tare buna!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Dana!

  • As renunta la orice alt tip de mancare pentru o portie din supa ta, Cristina! Vreau si eu sa fac maine ca de luni adio carne! Te pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Anca!

  • O supa delicioasa!!!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Roxi

    De ce se pune si un cartof ? Are vreun rol ??? Usturoiul stiu ca este pentru claritate !

    • diva in bucatarie

      Daca vrei poti sa nu pui, gustul nu difera prea mult.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *