INGREDIENTE:
1 rasol vitel – 500 g
1 buc antricot vitel – 700 g
5-6 morcovi medii
1 ceapa medie
1/2 gulie
11/2 telina mica
1 radacina patrunjel
1 radacina pastrnac
1 cartof mic
1/2 ardei verde
3-4 catei usturoi
boabe de piper
3 l apa
sare
1 frunza dafin
1/4 lingurita seminte de chimen
taitei Baneasa
patrunjel verde pentru servit
PREPARARE:
Curatam legumele, spalam foarte bine carnea, apoi punem apa la fiert in oala sub presiune. Cand da in clocot punem carnea si o lasam sa fiarba 2 minute. Adaugam legumele intregi,frunza de dafin, boabele de piper si chimenul, punem capacul si lasam sa fiarba in jur de o ora (poate fi chiar si ceva mai mult de o ora, in functie de cat tanar este vitelul – pentru manzat fierebem chiar si 90 minute).
Dupa acest interval carnea noastra este fiarta, asa ca luam de pe foc si lasam oala sa se raceasca, apoi scoatem capacul. Strecuram supa si pregatim taiteii pentru fiert.
Punem la fiert in supa doar cat consumam la masa respectiva (evident si supa in care fierb reprezinta portiile care se servesc la acea masa).
Servim supa fierbinte.
Pofta buna!
Comentarii
Tare buna!
Multumesc, Dana!
As renunta la orice alt tip de mancare pentru o portie din supa ta, Cristina! Vreau si eu sa fac maine ca de luni adio carne! Te pup!
Multumesc, Anca!
O supa delicioasa!!!
🙂
De ce se pune si un cartof ? Are vreun rol ??? Usturoiul stiu ca este pentru claritate !
Daca vrei poti sa nu pui, gustul nu difera prea mult.
Cu legumele ce facem dupa ce strecuram supa? Dar cu, carnea? Se poate folosi carne de vita din comert(portionata in caserole)? Multumesc. 🙂
Le carnea si legumele poti face o salata de boeuf. O alta sugestie: le pui intr-o tava cu ulei, 3 linguri masline fara samburi feliate, 1 lingura capere, 200 ml suc de rosii si 3 catei usturoi pisati, plus condimente dupa gust. Acoperi si lasi 30 minute. Iese o tocanita foarte buna. Poti folosi carne din comert, sigur!