Supa de chimen

4 februarie 2014Diva in Bucatarie

Supa de chimen. Punem la fiert in apa calda o ceapa, morcovul taiat in 4 si o lingura de seminte de chimen. Lasam sa fiarba in jur de 10 minute apoi strecuram semintele.

INGREDIENTE:

1 lingura chimen
900 ml apa
1 ceapa mica
1 morcov mic – taiat in 4
3 linguri ulei
1 lingura faina
1 praf boia dulce
50 ml lapte (lapte de migdale daca tinem post)

PREPARARE:

Punem la fiert in apa calda o ceapa, morcovul taiat in 4 si o lingura de seminte de chimen. Lasam sa fiarba in jur de 10 minute apoi strecuram semintele.

supa-de-chimen-1

Separat, calim in uleiul incins o lingura de faina, o stingem cu putina apa, apoi adaugam laptele si un praf de boia de ardei.

supa-de-chimen-2

Frecam bine sa nu faca cocoloase si turnam amestecul in supa de chimen. Mai dam in cateva clocote, asezonam cu sare si piper si luam de pe foc.

supa-de-chimen-3

Servim supa calda insotita de crutoane de paine prajite in foarte putin ulei.

Pofta buna!

Reteta acestei supa poate fi citita si pe Icook.to

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *