Inele de calamar pane in aluat cu bere
Inele de calamar pane in aluat cu bere. Punem intr-o farfurie adanca 50 g faina. Tavalim inelele de calamar decongelate prin aceasta.
Este adevarat ca produsele proaspete au mai mare cautare, dar nu am timp mereu sa alerg prin magazine si nu gasesc mereu ceea ce imi place. Asa ca apelez uneori la produse congelate. Acestea au marele avantaj ca sunt deja curatate, eu nu trebuie decat sa le dezghet.
INGREDIENTE:
500 g inele de calamari decongelati
150 g faina + 50 g faina
20 g amidon
1 praf boia de ardei
2 oua mici
200 ml bere
sare
piper
ulei pentru prajit
Pentru servit:
4 linguri maioneza
50 g iaurt grecesc
1 lingurita suc lamaie
cateva fire de patrunjel verde
sare
piper
PREPARARE:
Punem intr-o farfurie adanca 50 g faina. Tavalim inelele de calamar decongelate prin aceasta.
Cernem 150 g faina si o amestecam cu amidon, un praf de sare, boia de ardei si putin piper proaspat macinat. Batem ouale, adaugam berea si omogenizam, apoi incorporam faina. Trecem inelele de calamar prin aceasta compozitie, apoi le prajim in uleiul incins pana se rumenesc uniform pe ambele parti.
Cand sunt gata le scoatem pe un servet de bucatarie, pentru a fi absorbit surplusul de ulei.
Le servim calde, cu un sos din maioneza cu iaurt si usturoi, in care am pus si putin suc de lamaie, sare, piper si patrunjel verde tocat.
Sa aveti pofta!
La multi ani!
Multumesc, Rocsy!
Imi plac foarte mult inelele de calamar, dar nu le-am preparat niciodata in aluat cu bere. O sa incerc neaparat!
😉
Ador calamarul in orice combinatie !!
Si eu!
Tare mult imi plac!
Si noua!