Clatite bucovinene cu branza si stafide

19 decembrie 2013Diva in Bucatarie

Clatite bucovinene cu branza si stafide. Reteta clatite bucovinene. Cum faci clatite bucovinene. Reteta clatite cu branza dulce

clatite bucovinene reteta diva in bucatarie A

Clatitele bucovinene sunt un desert traditional delicios din zona Bucovinei. Sunt delicate si aromate.

Il asociez cu mesele in familie, duminici linistite si cei dragi adunati in jurul meu.

Umplutura cu branza dulce si stafide, un  strop de vanilie sau coaja de citrice, este minunata.

Imi plac pentru ca nu sunt foarte dulci. Echilibrul este dat de smantana acra ce le acopera.

Daca nu respecti reteta traditionala poti sa le servesti si cu sos de vanilie.

Clatitele bucovinene sunt nu doar un desert, ci o parte a identitatii culinare regionale.

Se servesc calde, cu zahar pudra presarat peste acestea.

clatite bucovinene reteta diva in bucatarie B

Sunt alegerea perfecta pentru cei care iubesc deserturile simple.

Poti spune ca aduci Bucovina la tine acasa cu o portie de clatite bucovinene.

Acum te las sa descoperi gustul traditional al Bucovinei cu aceste clatite delicioase umplute cu branza dulce si stafide.

Este un desert simplu, dar spectaculos.

INGREDIENTE:

7-8 clatite
300 g branza de vaci
4-5 linguri zahar tos
2 pachete zahar vanilat
1 ou
3 linguri stafide
esenta de rom
coaja rasa de portocale
400 g smantana
3-4 linguri zahar pudra

Mod de preparare clatite bucovinene cu branza si stafide

Daca ai deja clatitele pregatite poti sa treci la umplutura.

In cazul in care vrei sa faci clatite de la zero poti citi reteta aici.

In continuare preincalzesti cuptorul la 180°C.

Pentru umplutura se amesteca branza de vaci cu oul, stafidele, esenta de rom, putina coaja rasa de portocale si cele doua tipuri de zahar (tos si vanilat).

CLATITE-CU-BRANZA-SI-SMANTANA-LA-CUPTOR-1

Se ung clatitele cu aceata compozitie, apoi se ruleaza si se strang la capete.

Se vor pune direct intr-un vas termorezistent.

CLATITE-CU-BRANZA-SI-SMANTANA-LA-CUPTOR-2

Peste acestea se toarna smantana amestecata cu zahar pudra. 

Clatitele se vor coace pana cand se umfla si incep sa se rumneasca usor (in jur de 20-30 minute).

CLATITE-CU-BRANZA-SI-SMANTANA-LA-CUPTOR-3

Se mananca calde, cand le scoti din cuptor.

Daca faci mai multe si iti raman le poti reincalzi in cuptorul cu microunde.
Pofta buna!

Las aici prima poza a retetei.

Te invit sa te abonezi la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

6 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *