Chec din albusuri cu mac, cirese si caise uscate
Chec din albusuri cu mac, cirese si caise uscate. 12-14 cirese confiate sau din compot – lasate peste noapte la scurs- tocate cuburi
![](https://divainbucatarie.ro/wp-content/uploads/2013/11/chec-din-albusuri-cu-mac-cirese-si-caise-uscate.jpg)
INGREDIENTE:
6 albusuri
1 cana faina
1 praf sare
1 plic praf de copt
coaja rasa lamaie
1/4 lingurita suc lamaie
1 cana zahar
1 plic zahar vanilat
3 linguri mac
5-6 caise uscate tocate cuburi mici
12-14 cirese confiate sau din compot – lasate peste noapte la scurs- tocate cuburi
4-5 picaturi esenta de lamaie
PREPARARE:
Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam apoi treptat zaharul si cateva picaturi esenta de lamaie. Cand obtinem o spuma tare, ca pentru bezea, adaugam faina amestecata cu praf de copt si seminte de mac, apoi amestecam usor. Punem coaja rasa de lamaie si 1/4 lingurita suc lamaie.
Adaugam apoi ciresele si caisele tocate cuburi si tavalite intr-o lingura de faina.
Amestecam usor pana se omogenizeaza, apoi turnam aluatul in tava de chec. Il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 minute.
Il lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem felia si servim. Avand in vedere ca partea de sus are textura unei bezele se va crapa putin cand il taiem, dar sigur nu ne va deranja prea tare aspectul, pentru ca are un gust senzational.
Pofta buna!
Delicios acest chec!!!
Multumesc!
Sunt fan checuri , iar al tau arata minunat !!Imi place combinatia cu fructele uscate !! 😉
Multumesc, Adina!
Ce imi place pufosenia asta!
Multumesc!
deliciu!
pup!
Multumesc, Maria!
Foarte fain arata!!!
Multumesc, Simona!
nu am incercat niciodata un chec asa de multicolorat si apetisant de delicios, imi place cum a iesit si sigur are un gust perfect 🙂
Si cu praful de copt din lista de ingrediente, ce facem?
il amesteci cu faina. 🙂