Inele cu nuci

24 noiembrie 2013Diva in Bucatarie

Inele cu nuci. In perioada sarbatorile de iarna pregatim fursecuri si biscuiti mai mult decat in restul anului. Copiii sunt absolut incantati sa rontaie o mica dulcegarie, dar nu numai ei ;)…

In perioada sarbatorile de iarna pregatim fursecuri si biscuiti mai mult decat in restul anului. Copiii sunt absolut incantati sa rontaie o mica dulcegarie, dar nu numai ei ;)…
Inelele cu nuci se incadreaza perfect in atmosfera sarbatorilor de iarna, asa ca nu stati prea mult pe ganduri si treceti la treaba, vreau sa va convingeti ca nu veti face o singura portie data viitoare!

INGREDIENTE:
(pentru 40 buc – diametrul de 4 cm)

120 g unt
2 linguri zahar pudra + 1 lingura zahar pudra
1 lingurita suc lamaie
2 oua – separam albusurile de galbenusuri
150 g faina
100 g nuci pisate
1 plic zahar vanliat
cateva picaturi esenta de vanilie

PREPARARE:

Frecam bine untul cu zahar pudra, pana obtinem o crema pufoasa. Adaugam sucul de lamaie, mixam apoi adaugam galbenusurile unul cate unul.

inele-cu-nuci-1

Incorporam faina amestecata cu un praf de sare.

inele-cu-nuci-2

Dupa ce omogenizam compozitia dam aluatul la rece pentru o ora. Intindem apoi aluatul intr-un strat de 2-3 mm intre doua folii alimentare. Taiem forme rotunde sau floricele pe care le vom decupa in mijloc. Inmuiem apoi cerculetele in albusurile batute doar cat sa faca spuma, apoi le tavalim prin nuca macinata. Le punem direct in tava tapetata cu hartie de copt.

inele-cu-nuci-3

Coacem inelele cu nuci 10-12 minute, astfel incat sa ramane albe cand le scoatem si foarte putin moi. Le lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem sa le servim.

inele-cu-nuci-4

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *