fbpx

RETETE RECENTE

MUFFINS PAIANJENI

October 26, 2013 | CATEGORIA

muffins-paianjeni

Muffins cu ciocolata din reteta de aici au suferit o transformare. Special pentru petrecerea de Halloween, acestea vor fi pe platou printre alte dulciuri pregatite dupa tematica sarbatorii.

INGREDIENTE:
(pentru 10 bucati)

200 g faina + faina pentru tapetare
25 g pudra de cacao
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 varf cutit praf de copt
1/2 lingurita de sare
100 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
60 g unt
60 g ciocolata
1 ou
150 ml lapte batut

Pentru ornat:
bombonele decorative din ciocolata
bombonele decoartive de culoare alba pentru ochi
lemn dulce pentru picioare – se gaeseste la Ikea
150 g ciocolata cu lapte
4 linguri lapte
1 lingura frisca lichida

PREPARARE:

Punem ciocolata si untul la topit la baine-marie. Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, bicarbonat, praf de copt, cele doua tipuri de zahar, sare si cacao.

muffins-cu-ciocolata-1

In alt bol amestecam oul cu laptele batut. Turnam aceasta compozitie peste ingredientele solide si amestecam.

muffins-cu-ciocolata-2

Adaugam ciocolata topita cu unt si omogenizam compozitia.

muffins-cu-ciocolata-3

Turnam aluatul in forme, umpland doar 3/4 din acestea.

muffins-cu-ciocolata-4

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Cand sunt gata le scoatem, le lasam pe un gratar sa se raceasca apoi le taiem motul daca au crescut foarte mult.

muffins-paianjeni-01

Topim ciocolata la baine marie cu 4 linguri de lapte, o amestecam apoi cu 1 lingura frisca lichida si incercam sa o distribuim uniform pe muffins. Cand incepe sa se intareasca presaram bombonele decorative, prindem picioarele si fixam ochii.

Asta este tot!
Happy Halloween!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *