Muffins cu ciocolata
Muffins cu ciocolata. Optional pentru decor:100 g ciocolata cu lapte topita la baine marie cu 1 lingurita de unt

INGREDIENTE:
(pentru 10 bucati)
200 g faina + faina pentru tapetare
25 g pudra de cacao
1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
1 varf cutit praf de copt
1/2 lingurita de sare
100 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
60 g unt
60 g ciocolata
1 ou
150 ml lapte batut
Optional pentru decor:100 g ciocolata cu lapte topita la baine marie cu 1 lingurita de unt
PREPARARE:
Punem ciocolata si untul la topit la baine-marie. Intr-un bol amestecam ingredientele solide: faina, bicarbonat, praf de copt, cele doua tipuri de zahar, sare si cacao.
In alt bol amestecam oul cu laptele batut. Turnam aceasta compozitie peste ingredientele solide si amestecam.
Adaugam ciocolata topita cu unt si omogenizam compozitia.
Turnam aluatul in forme, umpland doar 3/4 din acestea.
Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Putem sa le servim ca atare, pudrate cu zahar sau le ornam cu ciocolata topita.
Pofta buna!
De când nu am mai făcut brioșe! Ce ciocolătoase sunt ale tale!
🙂
Imi plac ciocolatoasele astea…
🙂