RETETE RECENTE

PRAJITURA CU CIOCOLATA SI BILE DE COCOS

octombrie 20, 2013 | CATEGORIA

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-0

In fiecare duminica ne strangem la masa cu familia si prietenii. Azi insa este o zi speciala pentru ca sunt invitata Dianei, asa ca voi pregati ceva dulce si ciocolatos. Vreau sa o rasfat cu ceva tare bun!

INGREDIENTE:
(pentru o tava cu dimetrul de 26 cm)

Pentru bilele de cocos:
250 g crema de branza
100 g nuca de cocos
100 g zahar pudra
1 galbenus

Pentru blatul cu ciocolata:
100 g ciocolata neagra
100 g unt
120 g zahar brun
1 plic zahar vanilat
120 g faina
1 lingura amidon
1 plic praf de copt
4 oua
20 ml lapte batut

Pentru topping:
200 g ciocolata cu lapte
100 ml frisca lichida
1 lingura nuca de cocos – optional (pentru decor)

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim bilele de cocos amestecand toate ingredientele.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-1

Daca crema de branza este prea moale mai adaugam putina nuca de cocos (in jur de 20 g). Modelam intre palme bile din aceasta crema si le punem intr-o forma de prajitura cu pereti detasabili, pe care am tapetat-o cu hartie de copt si am uns hartia cu foarte putin unt. Mie mi-a ramas din crema cam 20% din cantitate.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-2

Punem forma cu bile la frigider pana pregatim blatul cu ciocolata. Punem la baine-marie ciocolata si untul la topit. In acest timp mixam ouale cu zahar, apoi adaugam laptele batut.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-3

Adaugam in compozitia de oua ciocolata topita cu unt si amestecam pana se omogenizeaza.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-4

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si amidon, apoi turnam aluatul peste bilele de cocos.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-5

Coacem prajitura cu ciocolata si bile de cocos in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (in functie de cuptorul din dotare) sau pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem prajitura copata si o lasam sa racit. Cat timp aceasta se raceste pregatim glazura. Topim ciocolata la baine-marie, apoi o mixam cu frisca lichida. Dam la rece pana da semne ca se inareste, mai mixam inca o data, apoi o punem peste prajitura. Putem sa presaram putina nuca de cocos peste toppingul de ciocolata cand acesta este aproape intarit.

prajitura-cu-ciocolata-si-bile-de-cocos-01

Daca va place ciocolata si nuca de cocos, atunci prajitura aceasta este ceea ce cautati!
Sa aveti pofta!

Multumesc, Ana Simion pentru ca ai incercat-o. Ma bucur tare mult ca ai gasit-o delicioasa.

Comentarii

  • Cristina draga, iti multumesc pentru participare si pentru rasfatul dulce. Sa ai o duminica minunata <3

    • diva in bucatarie

      Eu iti multumesc pentru invitatie!

  • Foarte tentanta si aspectuoasa prajitura ta.

  • un adevarat rasfat….delicios!

  • DiaMar bucataria galbena

    Foarte frumoasa este!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mihaela!

  • Ma inscriu la o portie! O portie maree 😀

    Delicioasa prajitura si arata excelent!! YUM! 🙂

  • Este prajitura preferata a sotului meu:)

  • Cat de fain arata!! Vreau si eu o feliuta!

  • Wow ce bunatate! Foarte bine arata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Laura!

  • Arata intr-un mare fel , iar combinatia e perfecta ptr mine !! 😉

  • Elena

    Foarte aspectoasa!Sunt convinsa ca este la fel de gustoasa.

  • Cretu Veronica

    Buna seara,in primul rand nu trebuie sa dai drumul acestui mesaj dar trebuie sa te anunt ca ai retete copiate si puse in concurs la https://apps.facebook.com/mamicamultichef/ si acesta reteta sigur este copiata fara acordul tau de catre IULIANA BADIU.

    • diva in bucatarie

      Multumesc!!! Le-am scris si m-am trezit ca sunt inscrisa… cu zero puncte!

  • Alice

    Delicioasa.

    Am 2 intrebari.

    1. Mi se para ca blatul se cam sfarma. Asa trebuie sa fie?
    2. Cum ti-a iesit asa neagra crema de desupra? Ca a mea e o cacao cu lapte :-))

    • diva in bucatarie

      Nu s-a sfaramat nimic, Dar bilele cred ca ar trebui sa fie putin mai umede. Culoarea este de la cacao neagra. Eu doar din aceea folosesc.

  • Camelia

    Mie mi s-a taiat glazura,nu o data,ci de doua ori:((Am respectat intocmai reteta,am topit ciocolata la bain-marie,am mixat-o cu frisca lichida,apoi am dat-o la rece dupa care am mixat-o din nou…si fix atunci mi s-a taiat.Oare din ce cauza?:(

    • diva in bucatarie

      Eu nu am patit niciodata! Daca se foloseste frisca de buna calitate nu ai cum sa patesti asa ceva. O singura data am mixat un tip de frisca ce nu a vrut sa se intareasca(sortimentul vandut in reteaua Lidl), dar era pentru alta prajitura si aveam nevoie de frisca batuta. Dar aici nu are cum sa se taie! Ciocolata topita se ia de pe foc, se mixeaza cu frisca si se da la rece pentru putin timp (20-30 minute maxim). De cele mai multe ori nici o mai dau la rece, de frica ca nu va fi suficient de estetica cand o intind.

Dă-i un răspuns lui diva in bucatarie Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *