Cupcakes leul curajos – desertul invingatorului
Cupcakes leul curajos – desertul invingatorului. Cu aceasta ocazie l-am facut fericit si pe piticul meu, care a savurat un cupcakes in timp ce eu imi luam apartatul foto din birou…

Am realizat aceste cupcakes avand tematica „Leul Curajos” special pentru a raspunde invitatiei Loredanei de la Bucataresele Vesele de a sustine si incuraja actualii si viitorii temerari ai Asociatiei Little People Romania, care se ocupa cu coordonarea si pregatirea voluntarilor ce ofera suport psiho-social copiilor si tinerilor din 11 institutii de sanatate din Romania. Daca vreti si voi sa va alaturati acestui proiect va invit sa pregatiti desertul invingatorului. Puteti recrea oricare din retetele deja prezentate sau puteti schimba forma de prezentare, dar trebuie sa pastrati simbolul leului si culoarea galbena.
Astept fotografiile si retetele voastre la adresa de email office@divainbucatarie.ro pana in data 1 octombrie. Stiu ca timpul este foarte scurt, dar ganditi-va cata bucurie veti aduce in sufletele copiilor! Bucataresele Vesele vor strange toate fotografiile in data de 2 octombrie – Ziua Invingatorului, apoi le vor trimite viitorilor temerari!
Cu aceasta ocazie l-am facut fericit si pe piticul meu, care a savurat un cupcakes in timp ce eu imi luam apartatul foto din birou…
Pentru a pregati aceste cupcakes iata de ce avem nevoie:
INGREDIENTE:
Pentru muffins:
2 oua
100 g zahar
50 ml ulei
100 g faina
1 lingurita rasa praf de copt
1 lingurita suc lamaie
Pentru glazura galbena:
1 plic glazura de lichior de oua de la dr. Oetker
Pentru crema de cacao:
50 g mascarpone
50 g crema de branza
100 g unt
1 lingurita praf de cacao neagra
50 gr zahar pudra
Pentru decor:
fulgi de ciocolata pentru ochi
bombonele roz pentru nas
30 g ciocolata cu lapte+1 lingurita lapte – pentru gura
PREPARARE:
Pregatim pentru inceput muffinsurile. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul si continuam sa mixam pana se topeste zaharul. Punem galbenusurile (pe rand sau toate odata) si amestecam usor cu o lingura sau un tel. Adaugam pe rand uleiul, praful de copt stins cu lamaie si faina. Le amestecam cu telul usor pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam aluatul in formele pentru muffins tapetate cu hartiute speciale, apoi le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 25 minute sau pana trec testul scobitorii. le scoatem cand sunt gata, le lasm sa se raceasca pe un gratar. Taiem apoi partea umflata, astfel incat sa ramana plane. Topim glazura si o turnam peste muffins.
Punem ochii si nasul leului, apoi pregatim crema de cacao amestecand toate ingredientele. Crema obtinuta o punem intr-un posh si decoram cupcakes-urile. La final topim 30 g ciocolata cu o lingurita de lapte timp de 30 secunde la microunde. Amestecam, apoi desenam cu aceasta gura leului.
Simplu si bun!
Ce lei curajosi aici si atat de simpatici!
Multumesc, Dana!
Ce dragute sunt!!
Multumesc, Poliana!
Minunati si scumpi foc!
Multumesc! Ai tai au fost si mai scumpi!
Cat sunt de frumosi! Felicitari ptr gest.
Pupici
Multumesc, Simona!
Frumos gestul tau. Felicitari!
Cand este vorba de copii parca faci cu mai mult drag…
Cat de frumoase!
Multumesc!