RETETE RECENTE

BISCUITI CU FULGI DE OVAZ SI STAFIDE

October 1, 2013 | CATEGORIA

biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-stafide

Biscuitii cu fulgi de ovaz si stafide sunt senzationali!! Vor fi devorati pur si simplu intr-un timp atat de scurt incat nici nu realizezi cand i-ai terminat!
In acest moment au intrat in topul preferintelor noastre de rontait ceva dulce, sunt curioasa cati din voi veti deveni dependenti de ei…

INGREDIENTE:

100 g unt
150 g zahar brun
2 oua mici
100 g faina
1 praf scortisoara
1 praf sare
3 g bicarbonat
120 g fulgi de ovaz
5 linguri lapte
70 g stafide

PREPARARE:

Turnam peste fulgii de ovaz 4-5 linguri de lapte si amestecam pentru ca toti sa absoarba putina umezeala. Frecam untul cu zahar pana devine o crema pufoasa, apoi adaugam pe rand ouale.

biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-stafide-1

Adaugam faina amestecata in prealabil cu un praf de sare, bicarbonat si un praf de scortisoara.

biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-stafide-2

Incorporam fulgii de ovaz, apoi stafidele.

biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-stafide-3

biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-stafide-4

Luam cu o lingurita aluat si punem in tava tapetata cu hartie de copt, avand grija sa pastram distanta intre ei pentru ca se vor intinde.

biscuiti-cu-fulgi-de-ovaz-si-stafide-5

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de aproximativ 15-20 minute, sau pana devin aurii. Ii lasam sa se raceasca pe un grilaj metalic, apoi putem servi.

Spor la pregatit biscuitii va doresc, sunt sigura ca veti fi incantati de rezultat!

Comentarii

  • Merg bine dimineata la cafea !:)

    • diva in bucatarie

      Cu siguranta!

  • Ce-as mai rontai cativa… 🙂

    • diva in bucatarie

      CATI VREI TU…

  • Superba prezentarea!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • mihaela

    Nu mi-au iesit :(, in ciuda entuziasmului cu care i-am facut.S-au latit peste masura, desi am respectat cu strictete gramajul fiecarui ingredient.Unde am gresit?

    • diva in bucatarie

      Nu ai gresit, si biscuitii din poza sunt lati si subtirei. Toti biscuitii care au unt se latesc.

  • Cat de bine arata!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Laura!

  • Alina

    ai avut dreptate! S-au terminat in mai putin de o ora, iar copiii mei nu sunt mari devoratori de biscuiti!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Alexandra

    I-am dat celui mic la scoala si colegii i-au aperciat la fel de mult ca si noi!

    • diva in bucatarie

      Cred ca vei fi nevoita sa mai faci o tura! 🙂 ))

  • Mmm ce-mi plac!

    • diva in bucatarie

      🙂

  • teodora simeria

    Astazi i-am facut,mi-au iesit 37 de buc.Am adaugat si niste merisoare uscate.In schimb a trebuit sa mai pun cam 50 g faina,iesea compozitia prea moale.Buni,astept verdictul nepotelului.

  • nicoleta

    Eu sunt la dieta si sunt indecisa, te rog spune-mi daca fara unt mi-ar reusi la fel de buni?! Multumesc anticipat ,pupici

  • alina

    Super reteta, au iesit foarte buni, atat doar cu am mai pus 100 gr de faina in puls.

    • diva in bucatarie

      Daca ai avut nevoie de faina in plus inseamna ca ouale au fost mai mari, dar este foarte bine ca au iesit pe gustul tau!

  • mihaela

    Super retetele dar pentru diabetici aveti retete

  • Alina

    Sunt deliciosi! Si rapid de facut. Dar sunt curioasa, ai frecat untul si zaharul cu mixerul? Altfel mi se pare ca este nevoie de o mana strasnica si in putere pentru a iesi ca in imagine rezultatul

    • sigur, in cazul de fata mi-a luat ceva timp… asa ca recomand un mixer! Al meu tocmai se stricase. 🙂 ))

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *