Ciorba de conopida cu suc de rosii

2 septembrie 2013Diva in Bucatarie

Ciorba de conopida. Ciorba de conopida cu suc de rosii. Cum se face ciorba de conopida cu suc de rosii, Ciorba de post de conopida

Ciorba de conopida cu suc de rosii este o ciorba simpla dar foarte gustoasa, cu legume ce se gasesc pe tot parcursul anului.

Ciorba de conopida cu suc de rosii ramane un preparat usor, hranitor si plin de gust, pregatit din legume accesibile in orice sezon. Este o reteta care ofera savoare fara efort, ideala atunci cand iti doresti o masa rapida, dar delicata.

Despre supa de legume folosita la baza

Pentru aceasta reteta, folosesc de obicei supa de legume facuta in casa, pastrata in congelator. Supa concentrata se pregateste din morcovi, telina, pastarnac sau patrunjel, alaturi de ceapa. Optional pot intra si ardei gras sau gulie. La fierbere adaug mereu un catel de usturoi, sare si o lingurita de boabe de piper. Ocazional pun si o frunza de dafin, iar la final completez cu patrunjel verde. Las supa sa scada incet, apoi o strecor si o folosesc cand pregatesc aceasta ciorba picanta de conopida cu rosii. Evit cuburile de supa, in afara de cele bio, fara aditivi — e important sa nu incarcati gustul cu ingrediente artificiale.

Suplimentul de legume care da gustul final

Chiar daca folosesc o supa concentrata, in ciorba mai adaug si alte legume: conopida, morcovi si ardei, iar cine doreste poate pune si putina ceapa. Combinarea acestora creeaza echilibrul perfect de prospetime si dulceata naturala, potrivit unei ciorbe usoare.

Cum acrim ciorba

Pentru a obtine acea nota specifica, ciorba se acreste cu suc de lamaie, insa merge de minune si zeama de corcoduse, zeama de varza acra sau borsul. Preparatul este ideal pentru cei care au adoptat o dieta bazata pe legume sau pentru persoanele care tin post si cauta o varianta satioasa pentru pranz.

Idei pentru inspiratie

Daca sunteti in cautare de mai multe retete de post, puteti explora colectii variate cu idei simple si rapide. Pentru iubitorii de conopida, exista multe alte preparate — de la aperitive si gratinuri, pana la supe, salate si chiar muraturi. Cu siguranta veti gasi optiuni potrivite pentru gusturile voastre.

Potrivita pentru sezonul rece

Consider aceasta ciorba ideala pentru lunile de toamna si iarna, cand mesele calde sunt binevenite. O pregatesc adesea la inceput de sezon pentru a aduce un plus de aroma si confort in meniul zilei. Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba picanta de conopida cu suc de rosii. Iata lista de ingrediente si modul de preparare de ciorba de conopida cu suc de rosii:

Ingrediente:

1 conopida medie (550-600 g) 2-3 morcovi medii 1 ardei capia mic 1 ardei iute mic 2 linguri ulei 1.2 l supa legume (din 4 morcovi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 1 gulie, 2 cepe medii la 1.8 l apa – scazuta pana raman 1.2 l) 1 catel usturoi 1 frunza dafin 100 ml suc gros rosii sucul de la 1 lamaie sare piper

Pentru servit:

1 praf boia picanta patrunjel verde smantana

Cum se face ciorba de conopida cu suc de rosii:

Pregatirea conopidei

Spala bine buchetelele de conopida si pune-le intr-un vas cu apa sarata. Lasa-le sa stea pana cand le vei adauga in ciorba.

Calirea legumelor

Intr-o tigaie cu ulei incins, caleste intai ardeiul iute, apoi ardeiul kapia si, la final, morcovii taiati felii sau cuburi. ciorba-picanta-de-conopida-1ciorba-picanta-de-conopida-2

Fierberea legumelor calite

Stinge legumele calite cu o cana de supa de legume si lasa-le sa fiarba aproximativ 10 minute la foc mic-mediu.

Combinarea cu restul ingredientelor

Muta continutul in oala principala, adauga restul supei de legume, buchetelele de conopida, catelul de usturoi si frunza de dafin. Toarna si sucul de lamaie si lasa la fiert. Fierbe cam 5-8 minute. ciorba-picanta-de-conopida-3

Adaugarea sucului de rosii si asezonarea

Dupa cele 5 minute, adauga sucul gros de rosii, asezoneaza cu sare si piper, si mai fierbe inca aproximativ 5 minute. Verifica daca conopida este fiarta.

Servirea

Opreste focul si serveste ciorba. Pentru decor, foloseste boia picanta, patrunjel verde proaspat si, daca nu e post, putina smantana. Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *