Ciorba de conopida cu suc de rosii
Ciorba de conopida cu suc de rosii. Ciorba de conopida cu suc de rosii este o ciorba simpla dar foarte gustoasa, cu legume ce se gasesc pe tot parcursul anului.
Ciorba de conopida cu suc de rosii este o ciorba simpla dar foarte gustoasa, cu legume ce se gasesc pe tot parcursul anului.
Veti observa ca in descrierea ingredientelor pentru ciorba picanta de conopida am trecut supa de legume.
Eu pregatesc in general supa de legume pe care o pastrez in congelator. Supa concentrata de legume se obtine folosind morcovi, telina, patrunjel sau pastarnac, ceapa. Optional se adauga ardei gras, gulie. In supa pun obligatoriu un catel usturoi, sare, 1 lingurita boabe de piper. Destul de rar adaug 1 frunza de dafin, insa spre final pun obligatoriu patrunjel. Supa se fierbe la foc mic pana scade considerabil. Se strecoara si se foloseste in ciorba picanta de conopida cu suc de rosii. Nu va recomand sa folositi cuburi de supa decat daca sunt bio, fara chimicale. Si, daca dati o cautare pe net puteti cumpara si online. Doar sa nu folositi chimicale!
Chiar daca folosesc o baza de supa de legume, pentru reteta acesta folosesc un supliment de legume: conopida, morcovi, ardei. Daca vreti puteti pune si o ceapa mica. Cu acestea aduc gustul perfect pentru ciorba de conopida cu suc de rosii.
Avand in vedere ca este o ciorba aceasta va fi acrita cu suc de lamaie, dar puteti folosi si zeama de corcoduse, zeama de varza acra sau bors.
Ciorba de conopida cu suc de rosii este o reteta perfecta pentru cei care au ales un regim de viata bazat de legume, renuntand la consumul de carne, dar este perfecta si pentru cei care tin post si isi doresc o ciorba buna pentru pranz.
Mai multe retete de post veti gasi in aceasta postare.
Daca va place conopida, va las colectia de retete de conopida (aperitive, gratinuri, mancare, supe/ciorbe, salate, muraturi) cu speranta ca veti gasi multe retete pe gustul vostru.
Mi se pare o mancare potrivita sezonului rece (toamna-iarna), asa ca la debutul toamnei vreau sa va inspir cu aceasta ciorba de conopida cu suc de rosii.
Daca distribuiti reteta aveti multumirile mele anticipate.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru ciorba picanta de conopida cu suc de rosii.
Iata lista de ingrediente si modul de preparare de ciorba de conopida cu suc de rosii:
Ingrediente ciorba de conopida cu suc de rosii:
1 conopida medie (550-600 g)
2-3 morcovi medii
1 ardei capia mic
1 ardei iute mic
2 linguri ulei
1.2 l supa legume (din 4 morcovi, 1 telina mica, 1 radacina patrunjel, 1 gulie, 2 cepe medii la 1.8 l apa – scazuta pana raman 1.2 l)
1 catel usturoi
1 frunza dafin
100 ml suc gros rosii
sucul de la 1 lamaie
sare
piper
Pentru servit:
1 praf boia picanta
patrunjel verde
smantana
Cum se face ciorba de conopida cu suc de rosii:
Spalam bine buchetelele de conopida si le punem intr-un vas cu apa sarata. Le lasam sa astepte pana le vine momentul sa le punem in ciorba. In uleiul incins calim ardeiul iute, apoi adaugam ardeiul kapia, si in final morcovii feliati sau tocati cuburi.
Stingem cu o cana de supa si lasam sa fiarba 10 minute la foc mic-mediu. Mutam totul intr-o oala incapatoare, adaugam restul de supa de legume, conopida, catelul de usturoi, frunza de dafin, sucul de lamaie si fierbem in jur de 5 minute.
Dupa acest interval adaugam sucul de rosii, asezonam cu sare si piper si mai fierbem inca 5 minute. Verificam daca este fiarta conopida si luam de pe foc.
Servim ciorba picanta de conopida cu suc de rosii cu putina boia picanta, patrunjel verde proaspat tocat si putina smantana (daca servim in perioada postului renuntam la smantana).
Buna tare!!!
Pofta buna va doresc!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
N-am mancat niciodata ciorba de conopida..
Pup
E pacat, este foarte buna!
am sa o incerc si eu
🙂
Mmmm pare foarte buna,am sa o fac si eu azi sa vedem ce iese:)
Ce idee buna , si asa nu mai facusem de mult timp asa ciorbita … Ms mult !
🙂