Salau de nil pane
Salau de nil pane. Pestele pane este solutia perfecta de a pregati ceva rapid si bun pentru cina.
Pestele pane este solutia perfecta de a pregati ceva rapid si bun pentru cina.
Cred ca toata lumea stie sa pregateasca peste pane. Insa cateva ingrediente fac diferenta…
INGREDIENTE:
1 bucata mare file salau de nil
1 ceasca faina
1 ou batut
1 cana pesmet
sare
piper
1/4 lingurita oregano
1 praf de usturoi granulat
sare
piper
ulei pentru prajit
PREPARARE:
Spalam bine pestele apoi il uscam. Il condimentam cu sare, piper, oregano si usturoi granulat.
Tavalim pestele prin faina, apoi il bagam in oul batut si in final il dam prin pesmet. Il prajim pe ambele parti, pana se rumeneste.
Cand este rumenit il scoatem si il lasam pe un servet de bucatarie sa absoarba excesul de ulei.
Il servim imediat cu o salata, cu o garnitura de legume sau simplu, cu mujdei si mamaliga.
Pofta buna!
Arata foarte bine.
Multumesc!
Uite ca eu nu puneam usturoi si oregano.. Voi incerca cu siguranta si asa.
Pup
Te pup, Simona!
Cam cât timp ar trebui prăjit pe fiecare parte? Am citit o reteta în care se sugerau 3 minute pe o parte, însă mie nu mi s a părut suficient. Mulțumesc anticipat.
Depinde grosimea pestelui.3 minute pe o parte este un timp foarte bun! Poate fi de maxim 4 minute daca pestele are o grosime de 1 cm sau mai mult. Daca este gatit prea mult isi pierde gustul, textura si proprietatile.