Salau de nil pane

29 iulie 2013Diva in Bucatarie

Salau de nil pane. Pestele pane este solutia perfecta de a pregati ceva rapid si bun pentru cina.

Pestele pane este solutia perfecta de a pregati ceva rapid si bun pentru cina.
Cred ca toata lumea stie sa pregateasca peste pane. Insa cateva ingrediente fac diferenta…

INGREDIENTE:

1 bucata mare file salau de nil
1 ceasca faina
1 ou batut
1 cana pesmet
sare
piper
1/4 lingurita oregano
1 praf de usturoi granulat
sare
piper
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Spalam bine pestele apoi il uscam. Il condimentam cu sare, piper, oregano si usturoi granulat.

salau-de-nil-pane-1

Tavalim pestele prin faina, apoi il bagam in oul batut si in final il dam prin pesmet. Il prajim pe ambele parti, pana se rumeneste.

salau-de-nil-pane-2

Cand este rumenit il scoatem si il lasam pe un servet de bucatarie sa absoarba excesul de ulei.
Il servim imediat cu o salata, cu o garnitura de legume sau simplu, cu mujdei si mamaliga.

salau-de-nil-pane-01

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

6 răspunsuri

  1. Cam cât timp ar trebui prăjit pe fiecare parte? Am citit o reteta în care se sugerau 3 minute pe o parte, însă mie nu mi s a părut suficient. Mulțumesc anticipat.

    1. Depinde grosimea pestelui.3 minute pe o parte este un timp foarte bun! Poate fi de maxim 4 minute daca pestele are o grosime de 1 cm sau mai mult. Daca este gatit prea mult isi pierde gustul, textura si proprietatile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *