Tiramisu cu zmeura

2 iulie 2013Diva in Bucatarie

Tiramisu cu zmeura. In primul rand pregatim o cafea tare (espresso), pe care o lasam la racit. Mixam mascarpone cu zaharul pana obtinem o crema spumoasa.

Tiramisu cu zmeura este unul din deserturile mele preferate in aceasta perioada. Simplu si rapid de preparat, avand la baza combinatia perfecta dintre mascarpone, frisca, cafea si zmeura, din acest desert nu ramane niciodata nimic. Dar chiar nimic, nici un strop!

INGREDIENTE:
(pentru 6 portii)

30 piscoturi
250 g mascarpone
2 galbenusuri
150 ml frisca lichida
50 g zahar pudra
150 ml cafea espresso
50 ml lichior de ciocolata
50 lapte
250-300 g zmeura

PREPARARE:

In primul rand pregatim o cafea tare (espresso), pe care o lasam la racit. Mixam mascarpone cu zaharul pana obtinem o crema spumoasa.

tiramisu-cu-zmeura-1

Adaugam cate un galbenus, amestecand dupa fiecare in parte pana la omogenizare.

tiramisu-cu-zmeura-2

Incorporam frisca batuta spuma tare, cate putin, lasand mixerul sa isi faca treba la viteza medie-mare.

tiramisu-cu-zmeura-3

Intr-un bol amestecam cafeaua cu lichiorul de ciocolata si lapte. Piscoturile le inmuiem in aceasta, avand grija doar sa le trecem prin compozitia lichida, fara sa le imbibam prea tare. Punem un rand de piscoturi intr-o tava, un vas cu margini mai inalte, sau chiar pe un platou (primul rand este format de 10 piscoturi). Peste primul strat de piscoturi turnam o treime din crema, apoi presaram zmeura.

tiramisu-cu-zmeura-4

Repetam operatiunea cu piscoturile, crema si zmeura de doua ori, apoi dam vasul la rece peste noapte sau cateva ore.

tiramisu-cu-zmeura-01

Atat de simplu si atat de bun!!!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Wow, arata super !!! Vreau si eu ! 🙂

    Am cautat reteta de eclere dar nu am gasit. Ai o reteta buna cumva ? 🙂 Multumesc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *