RETETE RECENTE

FRIPTURA DE GAINA IN UNTURA DE GASCA

iulie 1, 2013 | CATEGORIA

friptura-de-gaina-in-untura-de-gasca

Gaina pregatita in supa poate fi o friptura delicioasa daca o pregatim cu untura de gasca… Pur si simplu foarte gustoasa!! Iar carnea… nu este tare deloc!

INGREDIENTE:

1 gaina
1 mar mic
1/2 lamaie
1 morcov mic
5 catei usturoi
un buchet de cimbrisor (cimbru)
4 linguri untura de gasca
1 ceasca de vin
sare
piper

PREPARARE:

Gaina fiarta intrega la supa, cat este inca calda, o vom umple cu 1/2 lamaie, 1 mar taiat in jumatate, 1 morcov taiat fasii subtiri, 2 catei de usturoi, fire de cimbrisor (cimbru), apoi ii legam picioarele.

friptura-de-gaina-in-untura-de-gasca-1

O ungem cu untura, o condimentam cu sare si piper, punem restul de usturoi taiat feliute, turnam vinul, acoprim cu o folie de staniol si dam gaina la cuptor pentru 35-40 minute acoperita, apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile, stropind-o din cand in cand cu sosul din tava. Daca acesta scade, mai adaugam untura si vin cat este nevoie.

O servim imediat, cu o garnitura de legume si o salata!

Excelenta!!!

Comentarii

  • Soacra mea pastreaza mereu untura de gaina, gasca sau curcan.. in care prajeste puiul… Foarte gustos iese!!
    Pup

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *