Aceasta reteta este foarte gustoasa. Este una din cele mai simple si mai bune din ciorbele cu carne de porc, fiind acrita cu zeama de varza.
INGREDIENTE:
(pentru 8-10 persoane)
700 g carne de porc (cu putina grasime pe ea)
450g cartofi
1 morcov mare
1 ceapă mare
1 radacina de patrunjel
400 g rosii coapte – decojite
3 linguri bulion
2 linguri mari ulei
1 l zeama de varza murata
frunze de leustean
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
PREPARARE:
Calim usor ceapa tocata impreuna cu morcovul taiat rondele, sau cuburi – dupa preferinte. Punem apoi carnea taiata si ea in cuburi la calit, doar pana isi schimba culoarea si devine alba.
Mutam apoi continutul din tigaie intr-o oala cu apa fierbinte si lasam sa fiarba impreuna cu o radacina de patrunjel, frunzele de leustean, rosiile tocate marunt (aruncam semintele acestora) si bulionul.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam cartofii taiati cuburi potrivite.
Cand s-au fiert toate turnam zeama de varza fiarta in prealabil si lasam sa fiarba impreuna inca 5 minute.
Servim ciorba calda, cu patrunjel verde si putina smantana.
Sa aveti pofta!
Comentarii
O ciorba tare mandra, aratoasa si gustoasa !
A fost ff buna!
Uf ce bine arata si cat e de buna zu zeama de varza
Zeama de varza este secretul acestei ciorbe gustoase!
Nu as putea refuza nicicand o ciorbita !!! 😉
Te astept…
Vin si eu la o ciorbica ca nu mai am acasa 🙂 te pup
Draga mea, te astept si pe tine! Te pup!
Ah, cat e de buna! Imi pregatesc linguroiul si vin la tine. 🙂
Pun la masa inca 3 portii! 🙂
Buna buna, ciorba asta!
Salutari!
xoxoxo
Multumesc, Maya!
Ador ciorbele acrite cu zeama de varza.
Multumesc, Medi!
Super-extraordinara!
Multumesc!
Astāzi fac aceastā ciorbā.
Insā un lucru ne este prea clar; zeama de varzā, supun ca-i murata ca sa putem acri, nu-i asa?
Clar, zeama varza murata! O sa specific. Mi se parea de la sine inteles.