RETETE RECENTE

CIORBA DE PORC MOLDOVENEASCA

martie 12, 2013 | CATEGORIA

ciorba-moldoveneasca-de-porc-01

Aceasta reteta este foarte gustoasa. Este una din cele mai simple si mai bune din ciorbele cu carne de porc, fiind acrita cu zeama de varza.

INGREDIENTE:
(pentru 8-10 persoane)

700 g carne de porc (cu putina grasime pe ea)
450g cartofi
1 morcov mare
1 ceapă mare
1 radacina de patrunjel
400 g rosii coapte – decojite
3 linguri bulion
2 linguri mari ulei
1 l zeama de varza murata
frunze de leustean
1/2 legatura patrunjel
sare
piper

PREPARARE:

Calim usor ceapa tocata impreuna cu morcovul taiat rondele, sau cuburi – dupa preferinte. Punem apoi carnea taiata si ea in cuburi la calit, doar pana isi schimba culoarea si devine alba.

ciorba-moldoveneasca-de-porc-1

Mutam apoi continutul din tigaie intr-o oala cu apa fierbinte si lasam sa fiarba impreuna cu o radacina de patrunjel, frunzele de leustean, rosiile tocate marunt (aruncam semintele acestora) si bulionul.

ciorba-moldoveneasca-de-porc-2

Cand carnea este aproape fiarta adaugam cartofii taiati cuburi potrivite.

ciorba-moldoveneasca-de-porc-3

Cand s-au fiert toate turnam zeama de varza fiarta in prealabil si lasam sa fiarba impreuna inca 5 minute.
Servim ciorba calda, cu patrunjel verde si putina smantana.

ciorba-moldoveneasca-de-porc

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Mirela Carmen Tomescu

    O ciorba tare mandra, aratoasa si gustoasa !

    • diva in bucatarie

      A fost ff buna!

  • Uf ce bine arata si cat e de buna zu zeama de varza

    • diva in bucatarie

      Zeama de varza este secretul acestei ciorbe gustoase!

  • Nu as putea refuza nicicand o ciorbita !!! 😉

  • Vin si eu la o ciorbica ca nu mai am acasa 🙂 te pup

    • diva in bucatarie

      Draga mea, te astept si pe tine! Te pup!

  • Ah, cat e de buna! Imi pregatesc linguroiul si vin la tine. 🙂

    • diva in bucatarie

      Pun la masa inca 3 portii! 🙂

  • Buna buna, ciorba asta!
    Salutari!
    xoxoxo

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Maya!

  • Ador ciorbele acrite cu zeama de varza.

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Medi!

  • Ela

    Super-extraordinara!

  • Moira

    Astāzi fac aceastā ciorbā.
    Insā un lucru ne este prea clar; zeama de varzā, supun ca-i murata ca sa putem acri, nu-i asa?

Dă-i un răspuns lui Magda Adina Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *