Sandvis din rosti cu sunca si ou ochi
Sandvis din rosti cu sunca si ou ochi.
INGREDIENTE:
(pentru 4 persoane)
3 cartofi mari fierti in coaja si decojiti
sare
piper
1 praf nucsoara
2 linguri ulei
1 lingurita unt
3 felii sunca
3 oua ochiuri
fulgi de ardei iute
patrunjel verde
PREPARARE:
Cartofii fierti in coaja in jur de 15 minute ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja, apoi ii dam prin razatoarea mare. Presaram sare, piper si un praf de nucsoara, apoi amestecam usor. Punem uleiul si untul intr-o tigaie mai mica, astfel incat sa lucram mai usor. In momentul in care se incinge uleiul adaugam cartofii si ii apasam cu o spatula. Ii prajim la foc mic- mediu pana se rumenesc pe ambele parti, folosindu-ne de o farfurie pentru a intoarce cartofii. Putem sa decupam cu o forma rotunda forme individuale, sau putem sa le realizam din start astfel.
Aranjam pe un platou rondele de rosti peste care punem rondele de sunca. Continuam cu rondele de rosti si sunca si terminam cu un ou ochi. Condimentam oul cu sare, piper si fulgi de ardei iute, presaram caetva frunze de patrunjel verde tocat si servim cat sunt calde.
Simplu, bun si delicios!
Pofta buna!
Ce bine arata! Voi incerca si eu chiftelutele 😉
Super, mie mi-au placut f mult in aceasta combinatie.
Wow,bine mai arata! Un mic dejun copios!
Multumesc, Teo!
Asta da bunatate de sandwich!
😉