Ciorba de porc moldoveneasca
Ciorba de porc moldoveneasca
Aceasta reteta este foarte gustoasa. Este una din cele mai simple si mai bune din ciorbele cu carne de porc, fiind acrita cu zeama de varza.
INGREDIENTE:
(pentru 8-10 persoane)
700 g carne de porc (cu putina grasime pe ea)
450g cartofi
1 morcov mare
1 ceapă mare
1 radacina de patrunjel
400 g rosii coapte – decojite
3 linguri bulion
2 linguri mari ulei
1 l zeama de varza murata
frunze de leustean
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
PREPARARE:
Calim usor ceapa tocata impreuna cu morcovul taiat rondele, sau cuburi – dupa preferinte. Punem apoi carnea taiata si ea in cuburi la calit, doar pana isi schimba culoarea si devine alba.
Mutam apoi continutul din tigaie intr-o oala cu apa fierbinte si lasam sa fiarba impreuna cu o radacina de patrunjel, frunzele de leustean, rosiile tocate marunt (aruncam semintele acestora) si bulionul.
Cand carnea este aproape fiarta adaugam cartofii taiati cuburi potrivite.
Cand s-au fiert toate turnam zeama de varza fiarta in prealabil si lasam sa fiarba impreuna inca 5 minute.
Servim ciorba calda, cu patrunjel verde si putina smantana.
Sa aveti pofta!
O ciorba tare mandra, aratoasa si gustoasa !
A fost ff buna!
Uf ce bine arata si cat e de buna zu zeama de varza
Zeama de varza este secretul acestei ciorbe gustoase!
Nu as putea refuza nicicand o ciorbita !!! 😉
Te astept…
Vin si eu la o ciorbica ca nu mai am acasa 🙂 te pup
Draga mea, te astept si pe tine! Te pup!
Ah, cat e de buna! Imi pregatesc linguroiul si vin la tine. 🙂
Pun la masa inca 3 portii! 🙂
Buna buna, ciorba asta!
Salutari!
xoxoxo
Multumesc, Maya!
Ador ciorbele acrite cu zeama de varza.
Multumesc, Medi!
Super-extraordinara!
Multumesc!
Astāzi fac aceastā ciorbā.
Insā un lucru ne este prea clar; zeama de varzā, supun ca-i murata ca sa putem acri, nu-i asa?
Clar, zeama varza murata! O sa specific. Mi se parea de la sine inteles.