Rosti cu crema de branza

11 martie 2013Diva in Bucatarie

Rosti cu crema de branza. Putem realiza forme mici de rosti astfel incat sa le servim individual in diverse combinatii. Pentru inceput am ales varianta de rosti cu crema de branza.

INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)

3 cartofi mari fierti in coaja si decojiti
sare
piper
1 praf nucsoara
2 linguri ulei
1 lingurita unt

Pentru crema de branza:
120 g crema de branza Philadelphia
2 linguri smantana groasa
sare
piper

Pentru decor:
ardei kapia

PREPARARE:

Cartofii fierti in coaja in jur de 15 minute ii lasam sa se raceasca si ii curatam de coaja, apoi ii dam prin razatoarea mare. Presaram sare, piper si un praf de nucsoara, apoi amestecam usor.

rosti-cu-crema-de-branza-1

Punem uleiul si untul intr-o tigaie mai mica, astfel incat sa lucram mai usor. In momentul in care se incinge uleiul adaugam cartofii si ii apasam cu o spatula. Ii prajim la foc mic- mediu pana se rumenesc pe ambele parti, folosindu-ne de o farfurie pentru a intoarce cartofii.
Putem realiza forme mici de rosti astfel incat sa le servim individual in diverse combinatii. Pentru inceput am ales varianta de rosti cu crema de branza.

rosti-cu-crema-de-branza-2

Ungem o bucata de rosti cu crema de branza, o acoperim cu a doua bucata de rosti si o decoram cu crema de branza si ardei rosu sau verdeata.

Simplu, bun si delicios!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Imi place!!! Lunga lista mea cu retetele tale! Am reusit sa-mi iau si eu o forma pentru pateurile tale cu mere, astept weekendul sa le incerc ca numai la ele imi sta gandul! :*

      1. Eu am gasit una in forma de trifoi, m-am gandit ca ar merge. Dar pateurile tale, indiferent cum le-ai facut…sunt super tari! Ca si multe alte retete, bineinteles :). Unele isi asteapta randul de ziua tatalui meu! Te pup, o zi frumoasa!

  2. Super 🙂 Fara indoiala acesta e site-ul meu favorit atunci cand vreau sa gatesc ceva ce nu stiu ,sau intr-o zi oarecare nu stiu ce sa gatesc pentru familie.Esti o sursa de inspiratie minunata si tot ce gatesti este pe placul nostru 🙂

  3. Buna! Ma tenteaza sa fac rosti pentru o masa mai mare. Crezi ca se mentin daca le fac mai devreme si le incalzesc mai tarziu si le servesc? Raman crocante?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *