Pateuri cu mere

31 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Pateuri cu mere. Curatam merele de coaja, le taiem cuburi si le stropim cu suc de lamaie. Le punem la fiert cu 50 ml apa, praful si batul de scortisoara pana incepe sa se lege un sirop.

Cel mai simplu si mai la indemana desert cu mere este un pateu in aluat de foietaj. Daca il decupam intr-o forma simpatica clasicul pateu cu mere va avea succes garantat cu siguranta.

INGREDIENTE:
(pentru 6 buc cu diam. de 10 cm)

200 g aluat foietaj
300 g mere
150 g zahar
50 ml apa
sucul de la 1/2 lamaie
1/2 lingurita scortisoara
1 baton scortisoara
1 lingurita rasa amidon
1 galbenus
3 linguri lapte

PREPARARE:

Curatam merele de coaja, le taiem cuburi si le stropim cu suc de lamaie. Le punem la fiert cu 50 ml apa, praful si batul de scortisoara pana incepe sa se lege un sirop.

pateuri-cu-mere-1

In acest moment adaugam amidonul si lasam la foc mic, amestecand continuu pana se ingroasa compozitia. Luam de pe foc si lasam sa raceasca. Taiem aluatul in forma de mere cu codita si frunza. Daca avem un sablon vom taia perfect. Taiem in numar par, iar partea care va acoperi merele o gaurim cu un pai de baut in cateva locuri. Aluatul ramas ca resturi de decupaj putem sa il framantan putin in maini, apoi il intindem cu un sucitor si continuam sa decupam pateuri.

pateuri-cu-mere-2

Punem aluatul decupat in tava tapetata cu hartie de copt. Pe fiecare punem 2 linguri din compozitia de mere avand grija sa lasam 1 cm de margine. Ungem marginile cu galbenusul batut cu lapte, apoi acoperim cu partea cu gaurele. Lipim marginile cu degetele sau cu o furculita.

pateuri-cu-mere-3

Ungem placintelele cu galbenusul batut si le coacem in cuptorul preancalzit la 180°C pana devin aurii (in jur de 20 minute).

pateuri-cu-mere-01

Simplu, rapid si delicios!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Buna dimineata! De fiecare data cand ajung la birou promit sa ma concentrez pe ce am de facut, dar numai dupa ce iti verific postarile :), apoi imi pot incepe si eu ziua. Si mereu spun ca ma abtin sa comentez macar pana ajung acasa dar niciodata nu reusesc. Pateurile arata incredibil, nu mi-ar fi venit o astfel de idee niciodata…Vezi, din cauza asta spun, tu faci magie 🙂

  2. hmmm, ce bun si ce frumos! o sa ma distrez de minune cu serban crosetand pateuri in forma de avioane si locomotive. 🙂 mutumiiiim

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *