Perisoare de curcan in sos de rosii cu ciuperci
Perisoare de curcan in sos de rosii cu ciuperci. Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou, orez, piper si sare.

Carnea de curcan este recomandata atat pentru faptul ca nu are calorii multe, cat si pentru continutul ridicat de acid folic, vitamine si minerale. Pentru copiii mici, dar si pentru adultii la dieta, carnea de curcan este solutia perfecta.
INGREDIENTE:
Pentru perisoare:
(20-24 buc. cu diametrul de 3.5-4 cm)
300 g carne curcan tocata
1 ceapa medie
25 g orez
1 ou
1 felie paine
2-3 fire patrunjel
sare
piper
3 linguri faina
Pentru sos:
250 g ciuperci champignon
1 ceapa medie
600 g pulpa de rosii decojite (gasim la conserva)
2 linguri ulei
3 linguri vin alb
1 lingurita zahar
2 catei usturoi pisati
1 legatura marar
1/2 lingurita oregano
1 praf de sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
Amestecam carnea tocata cu ceapa tocata marunt, painea data prin masina de tocat, verdeata, ou, orez, piper si sare.
Modelam intre palmele umezite bilute de carne pe care le vom tavali prin faina. Le punem la fiert in apa cu sare pentru 15-20 minute.
In acest interval de timp incepem sa pregatim sosul. Calim ceapa tocata marunt pana devine sticloasa, apoi adaugam ciupercile taiate cubulete sau felii 9 eu le-am lasat felii pentru ca ciupercile erau foarte mici).
Cand sunt calite si acestea, adaugam usturoiul pisat si lasam pe foc doar cateva secunde, altfel usturoiul devine amar. Stingem cu vin si lasam pe foc pana se evapora. Punem rosiile tocate marunt, impreuna cu sucul lasat in timp ce le taiem, un praf de oregano, sare, piper si putin zahar. Cand sucul incepe sa se ingroase adaugam mararul tocat marunt si perisoarele.
Mai fierbem cateva minute, cat sa prinda perioarele aroma sosului, apoi luam de pe foc.
Le servim calde.
Pofta buna!
Cat de apetisant arata sosul 🙂 Mi-a facut o poftaaa ! Trebuie incercat acest fel de mancare… Pupici !
Multumesc, Alice!
Știm cât de sănătoasă e carne de curcan, dar perișoare din curcan nu am mâncat niciodată. Tare bine le-ai pregătit!
Alina fara un sos perisoare pot fi fade, asa ca prima oara incerca-le cu sos…
Ce culori, ce arome…faci arta din tot ce atingi (nu o spun din simpatie ci pentru ca sunt ferm convinsa de asta)!
Multumesc Anca, si mie imi place tot ce faci tu!
am mancat perisoare din curcan si mi-au placut tare mult! sigur si chiftelutele sunt delicioase
😉
Foarte apetisant arata.
Multumesc!
Doamne, ce ai facut aici!!! Ma omori cu buna dimineata…si cat mai este pana la pranz, care nu mai suna deloc apetisant in comparatie cu ce ai tu aici 😀
ESTI O DRAGUTA!!
Wawww cat de apetisante!
Multumesc, Rocsy!
Ohhhh , astea sunt o nebunie !!!! <3
daaa
Ce pofta mi-ai facut…
Se fac usor, Simona…