Chec cu nuca si ciocolata

4 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Chec cu nuca si ciocolata. Pentru inceput mixam galbenusurile cu zaharul, pana devin o crema spumoasa, deschisa la culoare.

INGREDIENTE:

4 oua
120 g zahar tos alb
4 linguri apa clocotita
4 linguri ulei
75 g faina
75 g nuca macinata
30 g ciocolata neagra
30 g ciocolata cu lapte
1 lingura lapte
1 lingura praf de cacao
1/2 lingurita rom
1/2 lingurita coaja rasa de portocala
1 lingurita praf de copt
1 lingura suc lamaie
1 praf de sare

Pentru topping:
20 g ciocolata neagra
30 g ciocolata cu lapte
1 lingura lapte
1/2 lingurita de unt

PREPARARE:

Pentru inceput mixam galbenusurile cu zaharul, pana devin o crema spumoasa, deschisa la culoare.

chec-cu-nuca-si-ciocolata-1

Adaugam pe rand apa clocotita, uleiul, faina, nuca, praful de copt stins cu lamaie, esenta de rom, coaja rasa de portocale, amestecand dupa fiecare ingredient in parte pana se omogenizeaza compozitia.

chec-cu-nuca-si-ciocolata-2

Incoporam apoi ciocolata topita la baine-marie cu o lingura de lapte, praful de cacao si albusurile batute spuma tare cu un praf de sare. Cand adaugam albusurile amestecam usor cu o lingura, de jos in sus.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute.

Cand eset gata il punem pe un gratar sa se raceasca. Cand este inca i=caldut turnam glazura obtinuta din ciocolata topita la baine-marie cu o lingura de lapte si amestecat apoi cu putin unt.

Simplu, bun si rapid!

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *