Paine umpluta cu sunca, cascaval, oua si carnati
Paine umpluta cu sunca, cascaval, oua si carnati.
Painea umpluta este perfecta atat pe post de aperitiv (la petreceri pentru copii este mai mult decat perfecta), dar merge si la micul dejun sau atunci cand plecam in excursii, pe post de sandvis.
INGREDIENTE:
Pentru aluat:
400 g faina + faina pentru masa de lucru
1 praf de sare
1 lingurita zahar
1 lingurita sare
30 g cascaval ras
15 g drojdie proaspata
1 lingura ulei
15 g unt
200 ml apa calda
1/4 lingurita cimbru uscat
Pentru umplutura:
2 oua fierte
2 felii mari sunca
3 felii mari cascaval
2 carnati subtiri
PREPARARE:
Preagtim pentru inceput painea. Putem sa punem ingredientele in masina de paine (in ordinea in care este ceruta de fiecare masina in parte) si o lasam sa framante si sa dospeasca sau framantam singuri pentru a ajusta ingredientele (am observat ca am nevoie de mai multa faina sau mai multa apa in functie de mediul in care sta faina).
Dupa ce aluatul a crescut frumos, presaram putina faina pe masa de lucru, apoi il intindem in forma de dreptunghi cu o grosimede aproximativ 5 mm.. Punem pe mijloc umplutura, iar marginile le taiem cu un cutit.
Suprapunem marginile peste umplutura realizand o impletitura. Ungem cu un ou batut, apoi presarm seminte de susan si mac. Mutam „painea” intr-o tava tapetata cu hartie de copt si o coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 25-30 minute, pana devine aurie. Facem proba cu scobitoarea pentru a vedea daca aluatul este copt.
O lasam sa se raceasca apoi putem servi.
Pofta buna!
Foarte buna!!
Multumesc, Dana!
Mmm interesanta!!!
Multumesc Rocsy!
Foarte buna reteta! Am facut-o si eu, este delicioasa!
Multumesc!
este o pine forte greu de preparat dar merira