Pastrav cu rosii si masline
Pastrav cu rosii si masline. pastrav cu rosii si masline. reteta de pastrav cu rosii si masline. pastrav cu rosii si masline reteta diva in bucatarie. pastrav

Pastrav cu rosii si masline, reteta sanatoasa
Reteta de pastrav cu rosii si masline este simpla, savuroasa, perfecta pentru pranz sau cina.
Inspirat din bucataria mediteraneana, acest preparat este gatit sanatos.
INGREDIENTE:
(pentru 2 persoane)
2 pastravi
10-12 rosii cherry taiate pe jumatate
100 g rosii mari coapte si decojite (doar pulpa rosiilor)
50-75 g masline
coaja rasa de la 1 lamaie
3 crengute mici rozmarin
sare de mare
piper
2-3 linguri ulei masline
1 lingura vin alb
PREPARARE:
Pestele curatat si spalat foarte bine il frecam cu sare de mare atat la interior, cat si la exterior. Condimentam cu putin piper, apoi ii umplem cu cateva jumatati de rosii, niste ace de rozmarin, putina coaja rasa de lamaie. Intr-un vas termorezistent punem restul de rosii si masline, pastravii, uleiul si vinul. Punem printre rosii restul de rozmarin si acoperim vasul.
Dam vasul la cuptor la 200°C timp de 20 minute acoperit, apoi inca 15-20 minute fara sa fie acoperit.
Servim imediat, asa ca fac poza si fug sa il mai prind cald in farfurie…
Pofta buna!
Ma gasiti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Daca v-a placut reteta va invit sa ma urmariti pe canalul de YouTube.
chiar azi ma gandeam la un pastrav…si hop ai aparut cu el! bravooooooooooooooooo!
Multumesc, Adnia!
Cei doi,arata ca o prezentare de zodiac.Reteta arata excelent, sunt sigura ca si gustul este tot asa !
Multumesc, Mirela!
Nu prea imi place pestele in general dar din acesta cu siguranta as gusta. Pupici ! Un an nou linistit alaturi de familie. La multi ani!
Alice, mie imi place pestele mult! La multi ani!
Pai vad in prezentare si ceva crumpene, pe care nu le gasesc in reteta. Se poate ?