Rulada cu mere

30 octombrie 2012Diva in Bucatarie

Rulada cu mere

Ingrediente:

Pentru blat:
6 oua
150 g zahar
150 g faina
1/2 lingurita esenta vanilie
coaja rasa de la o lamaie mica

Pentru umplutura:
600 g mere
100 g zahar
250 ml apa
1 plic budinca de vanilie
1/2 lingurita scortisoara
2 foi de gelatina
1/2 lingurita esenta de vanilie
sucul de la 1/2 lamaie

Mod de preparare rulada cu mere:

Pentru inceput pregatim blatul. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta si coaja rasa de lamaie. Incorporam faina cu miscari usoare, cu ajutorul unui tel. Turnam aluatul in tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt si il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 10-12 minute. Dupa acest interval scoatem tava si rasturnam blatul pe un prosop umezit usor.

Scoatem cu grija hartia de copt si punem inca un prosop umezit peste blat. Lasam blatul in acest mod in jur de o ora, apoi luam prosopul care acopera blatul si il ungem cu crema de mere, pe care o pregatim cat timp sta blatul acoperit cu prosopul umezit.
Radem merele curatate de coaja si le stropim cu sucul de la 1/2 lamaie, pentru ca acestea sa nu se inegreasca.

Le punem la fiert cu o 200 ml apa, apoi adaugam budinca de vanilie dizolvata in 50 ml apa rece si aromele (esenta de vanilie si sortisoara). Foile de gelatina le punem la inmuiat intr-un castron cu apa. Fierbem merele cu budinca pana compozitia incepe sa se ingroase.

O luam de pe foc, adaugam foitele de gelatina si amestecam. Lasam sa raceasca, apoi putem unge blatul cu crema de mere.

Rulam usor, cu ajutorul prosopului, apoi invelim rulada in folie alimentara si o lasam la rece pentru 2-3 ore inainte de a servi.

Dupa acest interval putem taia rulada in felii si o servim.

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *