Dovlecei crocanti la cuptor

26 septembrie 2012Diva in Bucatarie

Dovlecei crocanti la cuptor. Coacem dovleceii la 200°C timp de 25 minute, sau pana devin putin crocanti.

INGREDIENTE:

750 g dovlecei
200 ml lapte batut – mai gros
150 g pesmet
60 g branza telemea veche (uscata)
30 g parmezan ras fin
1/2 lingurita usturoi granulat
sare
piper

PREPARARE:

Curatam dovleceii de coaja apoi ii taiem bastonase cu o lungime de aproximativ 8-10 cm si grosime de 1 cm. Presaram peste acestia sare si ii lasam sa se odihneasca in jur de 10-15 minute. In acest timp amestecam pesmetul cu branzeturile rase fin, praful de usturoi, un varf de sare si piper.
Dupa ce am lasat dovleceii sa elimine apa, ii stergem cu un prosop, apoi ii trecem prin laptele batut si ii tavalim prin amestecul de pesmet. Punem bastonasele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem dovleceii la 200°C timp de 25 minute, sau pana devin putin crocanti.

II servim calzi cu sos/mujdei de usturoi sau sos tzatziki.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *