Dovlecei crocanti la cuptor
Dovlecei crocanti la cuptor. Coacem dovleceii la 200°C timp de 25 minute, sau pana devin putin crocanti.
INGREDIENTE:
750 g dovlecei
200 ml lapte batut – mai gros
150 g pesmet
60 g branza telemea veche (uscata)
30 g parmezan ras fin
1/2 lingurita usturoi granulat
sare
piper
PREPARARE:
Curatam dovleceii de coaja apoi ii taiem bastonase cu o lungime de aproximativ 8-10 cm si grosime de 1 cm. Presaram peste acestia sare si ii lasam sa se odihneasca in jur de 10-15 minute. In acest timp amestecam pesmetul cu branzeturile rase fin, praful de usturoi, un varf de sare si piper.
Dupa ce am lasat dovleceii sa elimine apa, ii stergem cu un prosop, apoi ii trecem prin laptele batut si ii tavalim prin amestecul de pesmet. Punem bastonasele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Coacem dovleceii la 200°C timp de 25 minute, sau pana devin putin crocanti.
II servim calzi cu sos/mujdei de usturoi sau sos tzatziki.
Sa aveti pofta!
Cred ca sunt chiar buni!
Sunt buni si sanatosi.
Deliciosi si apetisanti!Pupici
Multumesc Flory. Te pup
super deliciosi <3
Chiar acu mii dictez reteta surorii mele 🙂 Pupicei din partea amandurora 😉
Va pup si eu!
Foarte faini. Si eu am vrut sa fac odata, dar n-am avut rabdare sa-i dau pe toti prin pesmet…asa ca a iesit o placinta :))) Pup
Te pup, Poliana!
O sa-i incerc si eu la cuptor !!!! Imi place ideea !! 😉
Multumesc Adina!
N-am facut pana acum la cuptor.. Buna idee!