RETETE RECENTE

DOVLECEI CROCANTI LA CUPTOR

septembrie 26, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

750 g dovlecei
200 ml lapte batut – mai gros
150 g pesmet
60 g branza telemea veche (uscata)
30 g parmezan ras fin
1/2 lingurita usturoi granulat
sare
piper

PREPARARE:

Curatam dovleceii de coaja apoi ii taiem bastonase cu o lungime de aproximativ 8-10 cm si grosime de 1 cm. Presaram peste acestia sare si ii lasam sa se odihneasca in jur de 10-15 minute. In acest timp amestecam pesmetul cu branzeturile rase fin, praful de usturoi, un varf de sare si piper.
Dupa ce am lasat dovleceii sa elimine apa, ii stergem cu un prosop, apoi ii trecem prin laptele batut si ii tavalim prin amestecul de pesmet. Punem bastonasele intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem dovleceii la 200°C timp de 25 minute, sau pana devin putin crocanti.

II servim calzi cu sos/mujdei de usturoi sau sos tzatziki.

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Cred ca sunt chiar buni!

    • diva in bucatarie

      Sunt buni si sanatosi.

  • Deliciosi si apetisanti!Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory. Te pup

  • super deliciosi <3
    Chiar acu mii dictez reteta surorii mele 🙂 Pupicei din partea amandurora 😉

  • Foarte faini. Si eu am vrut sa fac odata, dar n-am avut rabdare sa-i dau pe toti prin pesmet…asa ca a iesit o placinta :))) Pup

    • diva in bucatarie

      Te pup, Poliana!

  • O sa-i incerc si eu la cuptor !!!! Imi place ideea !! 😉

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adina!

  • N-am facut pana acum la cuptor.. Buna idee!

ADAUGA UN COMENTARIU

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *