fbpx

RETETE RECENTE

SUFLEU DE DOVLECEI

September 20, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

750 g dovlecei
2 oua
200 g cascaval ras
1/2 legatura marar
2 linguri unt
2 linguri faina
100 ml lapte
sare
piper
optional fulgi de ardei iute
unt pentru uns vasul
2 linguri pesmet pentru tapetat vasul

PREPARARE:

Spalam dovleceii, apoi ii curatam de coaja si ii radem. Ii saram si ii lasam sa lase apa cam 30 minute.

Pregatim un sos bechamel din unt, faina si lapte. Scurgem foarte bine dovleceii de apa si ii amestecam cu galbenusurile, cascavalul ras (pastram 2 linguri), sosul bechamel, mararul tocat, un praf de sare si piper. Daca ne place picant putem adauga 1/4 lingurita fulgi de ardei iute. La final adaugam albusurile batute spuma tare si amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia.

Tapetam un vas termorezistent cu unt si pesmet, apoi turnam compozitia cu dovlecei in acesta. Dam la cuptor, la 200°C pana da semne ca se rumeste la suprafata. Verificam din cand in cand daca au lasat apa si incercam sa o scurgem – nu vor lasa apa daca au fost bine scursi. In acest moment presaram restul de branzeturi pastrate si lasam pana se rumenesc.

Servim sufleul de dovlecei atat cald cat si rece.

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Arata minunat,ador dovleceii!Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory. Te pup

  • Ce fain este!

    • diva in bucatarie

      Rocsy multumesc!

  • DiaMar bucataria galbena

    Arata foarte bine.Imi plac mult dovleceii.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela.

  • Ador dovleceii, sunt buni, sanatosi si cu putine calorii!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Micky.

  • Arata tare bine sufleul!Sanatos si gustos!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Maria.

  • Foarte bine arata, si sunt convinsa ca e ff bun, doar are dovlecelul mult indragit de mine! Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc.

  • Eu nu am reusit sa fac anul acesta !!! :(( Arata extrem de bine !!!

    • diva in bucatarie

      Adina, se gasesc inca in toate pietele…

  • Alex

    O reteta delicioasa,dar din pacate nu este SUFLEU… Sufleul inseama cu totul altceva..
    Pofta buna !

    • Gabriela

      Cam așa este !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *