Prajitura cu martipan si prune

21 septembrie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura cu martipan si prune. Amestecam martipanul cu untul si zaharul usor cu un mixer. Cand se omogenizeaza compozitia adaugam ouale unul cate unul.

Prajitura cu martipan si prune este genul acela de dulcegarie care creeaza dependenta. Se face atat de rapid, iar rezultatul este atat de bun, incat nu o sa va opriti la o singura incercare.

INGREDIENTE:

100 g martipan
120 g unt
175 g zahar
1 praf de sare
3 oua (M)
150 g iaurt tare (grecesc)
50 nuci macinate fin
250 g faina
1 lingurita praf de copt
2-3 picaturi esenta portocale
500 g prune (fara samburi)
2-3 linguri zahar pudra
1/2 lingurita praf scortisoara

PREPARARE:

Amestecam martipanul cu untul si zaharul usor cu un mixer. Cand se omogenizeaza compozitia adaugam ouale unul cate unul.

Incorporam pe rand iaurtul, nucile si faina amestecata cu un praf de sare si praful de copt, amestecand bine dupa fiecare ingredient in parte.

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu diametrul de 26cm. Prunele spalate si uscate le taiem in sferturi, iar feliile le aranjam peste aluat.

Coacem prajitura timp de 45 minute in cuptorul preancalzit la 180°C.

Acum gata, avem timp si pentru citit o carte cat se coace prajitura… Dupa 45 de minte facem proba cu scobitoarea. Daca este coapta o scoatem pe un gratar sa se raceasca si o pudram asa fierbinte, cu zaharul pudra amestecat cu putina scortisoara.

Sa aveti pofta!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *