RETETE RECENTE

BULETE DIN CARNE DE PUI CU INIMA DE MOZZARELLA

August 8, 2012 | CATEGORIA

BULETE DIN CARNE DE PUI CU INIMA DE MOZZARELLA

INGREDIENTE:

250 g carne pui tocata (alegem carnea de la pulpe, mai putin fada) – in prealabil a fost gatita (la cuptor)
1 felie bacon (18-20 g)
100 g mozzarella rasa
50 g cascaval ras
70-80 g mozzarela taiata cuburi
2 lingurita parmezan ras fin
1 ceapa medie
2-3 fire cimbru proaspat
cateva fire patrunjel
2 oua
1 lingura cu varf faina
3-4 linguri pesmet
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Pentru inceput calim ceapa tocata marunt. Daca nu avem carnea de pui gata pregatita, o vom da prin masina de tocat si o calim pret de cateva minute. Daca aceasta este deja preparata, o dam prin masina de tocat si o amestecam cu baconul tocat foarte mic, mozzarella si cascavalul rase, parmezan, sare, piper, verdeata tocata marunt si 1 ou.

BULETE DIN CARNE DE PUI CU INIMA DE MOZZARELLA

Amestecam pana se omogenizeaza. Luam bucati din aceasta compozitie si modelam in forma de bila (de marimea unei mingi de ping-pong), avand grija ca la mijloc sa punem un cubulet de mozzarella.

BULETE DIN CARNE DE PUI CU INIMA DE MOZZARELLA

Dam buletele prin ou, apoi le tavalim prin pesmet. Le vom praji in ulei bine incins, pana se rumenesc frumos pe toate partile.

BULETE DIN CARNE DE PUI CU INIMA DE MOZZARELLA

Le servim calde, cu sos tailandez dulce-acrisor, sau cu ketchup.

Pofta buna!

Comentarii

  • Ce bune trebuie sa fie..
    Pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona. Te pup

  • Super delicioase!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana!

  • Alecsa

    Buna, am descoperit de curand site-ul tau…am incercat deja cateva retete care mi-au si reusit. DAR am o problema cu buletele, care e alternativa la pesmet??? Sincer nu-mi place deloc, sau nu era bun cel cumparat de mine dar chiar lasa un gust ciudat mancarii!
    Ti-as fii recunoscatoare daca m-ai ajuta, deoarece eu le gatesc dar din pacate eu nu mananc! 🙂

    • diva in bucatarie

      Draga mea, nu stiu ce sa spun, poate daca incerci un pesmet cum facea bunica mea pe vremuri: usca painea apoi o dadea la masina prin care toca nucile- tu poti sa incerci la robotul de bucatarie.

  • Andreea

    buna seara! am o intrebare, dupa ce ai mentionat faina la ingrediente nu ai mai specificat unde si cum o folosim…in amestec sau la sfarsit cand deja avem buletele facute le trecem prin faina , ou si pesmet? Mi se pare o reteta extraordinara, o seara buna!

    • diva in bucatarie

      In amestec! Multumesc pentru atentionare!

  • simona catun

    Buna ziua . Vreau sa fac aceste bilute de pui cu motarela, dar nu pot sa le pregatesc atunci sa fie calde, ii voi lua motul baiatului si mai am si alta treaba ce ma sfatuiti. Multumesc

    • Acestea sunt bune calde, proaspete. Va recomand sa le incercati cu alata ocazie. Incercati retetele de rulada aperitiv, acestea pot sta la rece. Clatite cu crema de branza si somon afumat se fac usor si rezista la frigider sau burek cu branza.
      Daca vreti ceva cu carne incercati o placinta cu carne.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *