Rulada de biscuiti cu crema caramel

19 iunie 2012Diva in Bucatarie

Rulada de biscuiti cu crema caramel. Daca va place caramelul si aveti pofta de ceva dulce, in zilele calduroase in care nu avem chef sa dam drumul la cuptor, aceasta rulada este o solutie foarte buna!

Daca va place caramelul si aveti pofta de ceva dulce, in zilele calduroase in care nu avem chef sa dam drumul la cuptor, aceasta rulada este o solutie foarte buna!

INGREDIENTE:

Pentru blat:
250 g biscuiti macinati
50 g migdale macinate
150 ml lapte
2 linguri cacao
50 g unt topit

Pentru crema:
200 g zahar
200 ml lapte
2 galbenusuri
35 g faina
100 g unt
50 g nuca macinata

PREPARARE:

Punem intr-un bol biscuitii macinati, cacao si migdalele macinate. Adaugam laptele si untul topit si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

Pe un fund de lemn punem o folie alimentara si intindem compozitia de biscuiti astfel incat sa obtinem blat dreptunghiular, pe care il dam la rece cat pregatim crema.
Pregatim toate ingredientele astfel incat sa putem lucra foarte repede. Amestecam galbenusurile cu faina si apoi incorporam usor laptele, amestecand bine, astfel incat sa nu ramana cocoloase.

Punem zaharul la topit. Cand acesta se topeste si devine transparent turnam amestecul de lapte si oua peste zahar. Amestecam continuu, la foc mic, pana obtinem o crema mai groasa.

Luam de pe foc si lasam sa se raceasaca. Incorporam untul si nuca macinata, apoi intindem crema peste blatul de biscuti. Rulam usor, cu ajutorul foliei. Tot cu aceasta invelim rulada si o dam la frigider pentru cateva ore.

Inainte sa servim o decoram cu ciocolata topita si nuca macinata.

Pofta buna!

Aceasta reteta este pregatita special pentru provocarea lunii iunie.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ai spus caramel, pai atunci vreau si eu. Dovada clara ca nu ai nevoie de ingrediente sofisticate casa faci ceva bun. Arata fantastic, sper sa nu te superi daca pun in aplicare reteta ;))))

  2. Pfuu ce nebunie ai pregatit tu aici…
    Arata de milioane,eu ador caramelul,dar incerc si il consum cat mai putin ca nu este prea light:)
    Oricum am salvat reteta si o voi pregati o data !
    Te pup!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *