Piept de curcan crocant
Piept de curcan crocant. O reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru mesele realizate in mare fuga…

O reteta simpla si gustoasa, perfecta pentru mesele realizate in mare fuga…
INGREDIENTE:
500 g piept de curcan
2 oua
160 g faina
60 g parmezan ras fin
60-65 g unt
sare
piper
cimbru
Pentru servit:
smantana
usturoi
PREPARARE:
Taiem carnea de curcan fasii de marimea unui deget. Le condimentam cu sare, piper si putin cimbru.
Din faina, parmezan ras fin si unt realizam un aluat sfaramicios, ca pentru prajituri. Dam fasiile de carne prin ou batut, apoi le tavalim prin aluatul sfaramicios si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Trebuie sa avem grija sa nu fie un strat gros de aluat, astfel incat sa obtinem startul crocant, iar carnea frageda.
Coacem fasiile de carne in cuptorul preancalzit la 200°C timp de aproximativ 18 minute. Dupa 8-9 minute le vom intoarce, pentru a se rumeni uniform.
Simplu si bun! Le servim cu un sos din smantana si usturoi, in cantitati pe care le alegem in functie de gust.
Pofta buna!
Piept de curcan nu am , dar de pui nu-mi lipseste niciodata din casa …asa ca …maine asta fac
Dorina nici mie nu imi lipsea puiul din frigider, pana am aflat cat de multi hormoni au puii din comert!
CORECT !!! Nici noi nu mai luam de mult carne de pui decat daca am pofta de pui pe sticla !
Desi nici de curcan nu sunt 100% convinsa ca nu ar fii injectat !
Sau apelezi la cei care cresc pui pe langa Bucuresti! Noi ne-am apucat sa ne crestem singuri pui si ii hranim doar cu cereale si iarba!
Suna foarte bine, mai ales la 8 dimineata cand ti-e foame rau 🙂 Pupici!
Multumesc Alina! Te pup
Super delicios!!!!
Multumesc Dana!
Bune si sanatoase! Mai ales ca sunt si la cuptor,
Cu siguranta!
Ce gust bun or fi avut cu parmezanul ala?Cateva bucatele si la mine:)))
Teo, noua ne-au placut…
Imi place carnea de curcan si imi place si cum ai pregatit-o.
Multumesc Medi!
Arata grozav,mereu ma tentezi cu bunatati!PUPICI
multumesc Flory! Te pup
Mmm, ce apetisant!!!O bunatate!Pup!
Multumesc Licuta! Te pup
E super bun , mi-l place tare !!!! 😉
Multumesc Adina!
Imi place tare mult,pieptul de pasare pregatit in asa mod!Eu am facut doar din piept de pui.Arata si tare bine!
O zi minunata!
Multumesc Janet!
Bun, sanatos, gustos nu mai am nici o indoiala caci la cat de bine arata nu are cum sa nu fie. Yummy!
e bun tare!