Limonada cu ceai verde
Limonada cu ceai verde.

INGREDIENTE:
250 ml apa
3 plicuri ceai verde
200 g zahar
3-4 linguri miere
1 l apa plata rece
sucul de la 4 lamai
Pentru servit:
1 lamaie feliata
frunze de menta proaspata
cuburi de gheata
PREPARARE:
Pentru limonada aplicam acelasi procedeu cu siropul de zahar, punand apa la fiert cu zaharul, pana incepe sa se ingroase putin siropul. Luam de pe foc, adaugam pliculetele de ceai in siropul fierbinte pentru 3-4 minute, apoi le scoatem, adaugam mierea si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit complet turnam sucul de lamaie si apa rece, amestecam bine, apoi punem limonada in carafa. Adaugam cateva frunze de menta proaspata si felii de lamaie si o dam la rece pentru minim o ora.
Servim limonada cu cuburi de gheata!
Delicioasa si racoritoare, va invit sa o savurati si voi!
ce bine ar merge si la mine un pahar…Pup
Cu drag…Te pup
La imaginea afisata si la gustul proaspat, adaug textul: „Necesar de racoritor…”. Oricum e imbietoare limonada, pe altfel de temperaturi !
Multumesc Mirela!
O idee grozava,am s-o pun si eu in aplicare,imi place foarte mult!Pupici
Multumesc Flory! Te pup
Super idee, o s-o fur, mai ales ca-mi place ceaiul verde!
Viviana si mie imiplace ceaiul verde…
Pe caldurile astea este super.
Mihaela, sa stii ca a mers la fix!
Perfecta pe asa vreme…….
OHH, DA!
Super sanatoasa limonada ta !!!
O saptamana frumoasa iti doresc !!!
Multumesc Adina! Si tie iti doresc sa ai o saptamana frumoasa!
Aromatã si refrescantã! pup
Multumesc Ramona!
ah, ce bunnnnnnnnn
ma duc chiar acum sa-mi pregatesc un pahar 😉
pupicei
Multumesc Emily! Te pup si eu
Super poza ! Multumesc de reteta in weekend cu aceasta limonada m-am racorit !
Te pup si iti doresc o saptamana frumoasa!
Mimmi iti doresc o saptamana frumoasa si tie!
Sper sa nu sune penibil intrebarea mea,dar sincer cum se face siropul de zahar?o idee superba aceasta limonada,imi voi incanta si eu cunoscutii cu ea….
Fierbi apa cu zaharul pana obtii o consistenta mai groasa, ca o miere foarte lichida. Ideea este ca trebuie sa se ingroase putin, sa nu ramana apa indulcita.
Multumesc frumos! abia astept sa incerc retata,mult succes si felicitari pentru toate retetele delicioase si 100% sigure 🙂
Multumesc, Sorina!
LIMONADA
600ml apa plata
ghimbir ( 4 cm) ras
zeama de la 1 lamaie
2 linguri miere
1 ceasca ceai, din radacina de patrunjel