Prajitura cu visine si iaurt

6 iunie 2012Diva in Bucatarie

Prajitura cu visine si iaurt. Prajitura cu visine si iaurt este o prajitura simpla si delicioasa. Este o prajitura umeda, dulce-acrisoara, pufoasa si aerata.

Prajitura cu visine si iaurt este o prajitura simpla si delicioasa. Este o prajitura umeda, dulce-acrisoara, pufoasa si aerata.

Putem pregati prajitura si cu cirese, coacaze, afine, zmeura, piersici. Sunt sigura ca o sa va placa, caci veti pune fructele preferate.

Imi place foarte mult prajitura cu iaurt si visine. Pe vremea bunicii, cand nu exista cantar, iar recipientul cu iaurt era unitatea de masura, prajiturile erau la fel de bune si reusite.

Eu am pregatit prajitura cu iaurt si visine de multe ori respectand regula: 1 masura iaurt, 3 oua, 2 masuri zahar, 3 masuri faina si 1/2 masura ulei.

Fiul meu a mancat singur aproape jumatate de tava, fara sa imi dau seama… in concluzie, degustatorul principal spune ca aceasta este „mama prajiturilor cu visine” (de unde a scos expresia asa nu stiu)!

Ultima oara, am facut o tava de prajitura cu visine si iaurt pentru ca veneau niste prieteni din Brasov in vizita. Am pus-o in camara cand a fost gata si am plecat sa strang jucariile imprastiate de copil prin mansarda. Cand am revenit am constatat ca sotul si fiul meu mancasera mai bine de jumatate din prajitura, iar sotul meu a insistat asupra faptului ca ela abia a gustat din prajitura, Harry fiind cel vinovat.

Din fericire, prajitura aceasta se face foarte usor, asa ca am refacut-o si am avut cu ce sa-i servesc pe Bogdan si Ioana.

Prajitura cu visine si iaurt poate fi pregatita si cu visine din congelator sau compot, fara samburi, dar le scurgeti foarte bine dupa ce se dezgheata si le tavaliti prin faina sau amidon.

A fost desertul perfect pentru a fi savurat langa o ceasca de cafea. Le-am pus si la pachet cateva bucatele de prajitura, pentru ca isi doreau sa o savureze la micul dejun.

Pentru a decora prajitura cu iaurt si visine nu este nevoie sa folositi ciocolata, asa cum am facut eu aici. Zaharul pudra este suficient.

Va invit sa incercati si voi aceasta prajitura delicioasa.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura cu visine si iaurt. 

INGREDIENTE:

((tava 32*22cm)

350-400 g visine (fara samburi si codite)
5 oua
200 g iaurt
100 ml ulei
250 g zahar
200 g faina + 3 linguri faina
2 lingurite de praf de copt
1 praf de sare
1/4 lingurita esenta portocale

Pentru decor- optional

50 g ciocolata cu lapte

50 g ciocolata alba

PREPARARE:

Batem albusul spuma tare impreuna cu zaharul, apoi adaugam galbenusurile pe rand si amestecam usor, de jos in sus, rotind vasul.

Adaugam pe rand iaurtul, uleiul, esenta de portocale, amestecand usor de fiecare data, de jos in sus, pana se omogenizeza compozitia. Incorporam faina si praful de copt. Turnam aluatul intr- tava (22*32 cm) tapetata cu hartie de copt, apoi presaram visinele tavalite prin faina.

Coacem prajitura in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 45 minute, apoi o scoatem pe un gratar si asteptam sa se raceasca. Dupa ce aceasta s-a racit o decoram cu ciocolata topita la bain-marie sau in cuptorul cu microunde. Nu-i asa ca se prepara rapid? Si este tare buna!

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Iata cat de bine arata prajitura pregatita de Ionut Schiopu!

prajitura iaurt si visine IS

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Dana mie imi plac multe prajituri cu visine – mai cateva in plan, doar timp sa am sa le fac pe toate…

  1. La cat de bine arata, nici nu ma mir ca a mancat aproape jumatate din prajitura, baietelul tau…. stie el ce stie:)!!!! Si noi suntem fanii prajiturilor cu visine si cirese:X!!!!!Pupici

    1. Adina eu nu as avea rabdare… Daca stau pana se coc caisele cred ca mor de pofta prajiturilor cu caise.

  2. In primul rand La multi ani!, sa fii sanatoasa tu si toti ai tai si sa ne bucuri in continuare cu retete extraordinare cum ai facut si pana acum.
    si, Iata inca o praji interesanta, buuna si din poza, se prepara doar in cateva randuri.. trebuie sa incerc.
    O seara frumoasa,
    maria negru

  3. nu inteleg de ce sa strici bunatate de prajitura cu fructe ornand cu ciocolata,avem grija sa dam copiilor prajituri cat mai simple…

    1. Poti sa nu ornezi cu ciocolata, dar uneori vrei lucruri mai deosebite, un aspect mai frumos. Decorul este optional pentru toata lumea!

  4. Multumesc pentru reteta, prajitura a avut mare succes cu toate ca nu avem visile pe aici(Spania)am folosit cirese si a iesit delicioasa si racoritoare.

  5. Tocmai am scos-o din cuptor si sunt putin dezamagita, nu mi-a iesit ca in pozele de mai sus … Cred ca am facut 2 greseli. Albusurile le-am batut direct cu zaharul si nu s-a mai facut spuma tare si a doua – cred ca am tavalit visinele cam mult prin faina si au ramas la suprafata pline de faina, nu s-au scufundat deloc in aluat
    Dupa ce se raceste sa vad gustul…

    1. Este bine ca albusul sa fie batut spuma tare, si ar trebui sa iasa chiar daca este batut cu zaharul, doar ca iti ia mult mai mult timp. Daca visinele raman la suprafata, le impingi putin cu o scobitoare in interior, dar nu foarte mult…

  6. Nu aveam de gand sa scriu un comentariu,din criza de timp.
    A fost prea buna sa nu iti spun …..MULTUMESC ,pentru reteta si postare!

  7. Violeta nu ar avea de ce sa nu-ti creasca daca ai respectat pas cu pas reteta. Ai uitat cumva praful de copt sau nu ai avut temperatura in cuptor optima de crestere…..imi pare rau…..e super buna aceasta prajitura!

  8. Arata nemaipomenit si sunt convinsa ca este si foarte gustoasa ! Acum am sa o incerc si eu. Multumim mult pentru reteta. O zi minunata!

  9. Am incercat-o si iese intr-adevar foarte buna,cu o mica mentiune ,nu am stins praful de copt cu zeama de lamaie ,ci l-am amestecat cu faina.

  10. Mi-ar place sa o fac sambata, cand vin copii la masa! Ma intreb doar daca as putea sa pun visine din visinata?! Ce zici, merge??

      1. Nu, ma refeream la visinele pe care le-am folosit la visinata! Noi punem visinele intr-o sticla de 5 l, punem zaharul sa se faca sirop si apoi alcoolul. E adevarat, se pierde din alcool dar visinata iese mai buna. Dupa un timp, scoatem visinata de pe fructe si eu ma refer la aceste fructe, pe care, de regula, le aruncam. Multumesc pentru raspunsul rapid pe care l-am primit! Apreciez! O zi faina!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *