fbpx

RETETE RECENTE

BISCUITI CU FULGI DE OVAZ SI CAISE USCATE

June 5, 2012 | CATEGORIA

Simplu si usor de preparat, acesti biscuiti pot inlocui o gustare fara probleme. Ca sa fiu corecta, la mine au inlocuit micul dejun…

Vreau sa va invit si pe voi sa participati la concursul “Natural Cuisine” organizat de Plafar – Plafar Natural Cuisine, unde puteti castiga o invitatie la atelierul de gastonomie cu Olivia Steer, din data de 21 iunie.

Pentru a participa la concurs trebuie sa fiti fani ai paginii de facebook, sa pregatiti o reteta cu ingrediente pe care le gasiti in magazinele Plafar sau le puteti comanda vizitand site-ul www.plafar.net, apoi faceti o poza a preparatului final si o inscrieti in concurs, urmand indicatiile.

Sper ca reteta mea o sa va inspire si pe voi, pentru ca biscuitii acestia sunt absolut deliciosi! Va doresc succes!

INGREDIENTE:
(pentru 24 bucati)

150 g fulgi ovaz
6 linguri apa fierbinte
50 g miere de albine
100 g zahar brun
100 g unt
50 g caise uscate
150 g faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita praf de scortisoara

PREPARARE:

Fulgii de ovaz ii punem intr-un bol si turnam apa fierbinte peste ei. Amestecam usor, astfel incat sa se inmoaie tot ovazul. Lasam apoi sa se odihneasca, cat timp preparam un sos gros, cu gust asemanator caramelului. Pentru acest lucru punem intr-o cratita untul, zaharul si mierea, la foc mic, amestecand continuu, pana se topesc atat untul cat si zaharul.

Luam de pe foc si adaugam fulgii de ovaz, faina amestecata cu praf de copt, caisele taiate cubulete mici si scortisoara.

Lasam sa se raceasca compozitia, apoi modelam rondele cu diametrul aproximativ de 4 cm si o grosime de 5 mm. Compozitia va fi lipicioasa si se va lipi de maini, nu ne facem probleme, asa trebuie sa fie.

Putem sa ne umezim mainile din cand in cand. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 20 minute.

Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pe un grilaj. Putem sa ii tapetam cu zahar pudra, dar sunt perfecti si simpli.

Cu siguranta putem trece acesti biscuiti in categoria retetelor sanatoase…

Pofta buna!

Comentarii

  • madde

    buna, daca nu am taratele de ovaz intregi ci ceva mai fin macinate pot sa fac reteta ta? merci

    • diva in bucatarie

      Cu siguranta, dar vezi cata apa pui, cred ca nu ai nevoie de 6 linguri! Pune una cate una, pana obtii un fel de terci…

  • Asta da un mic dejun sanatos!!

    • diva in bucatarie

      Simona, m-am simit plina de energie. Minunati!

      • pentru ca mierea la peste 40 de grade este nociva, cred ca fara miere ar fi mai sanatosi

  • Deliciosi,am si eu in plan niste biscuitei!Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory!

  • Noi ne-am rasfatat cu niste fursecuri, dar as vrea 2-3 biscuiti si de la tine!

    • diva in bucatarie

      Anto, cu drag!

  • Mmm, deliciosi!!!As rontai toata ziua!Pup!

    • diva in bucatarie

      Licuta, daca ai sta mai aproape ti-as aduce…

  • Arata yammy!O zi faina!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • cristina

    am facut biscuitii ,sunt minunati ,am modificat putin reteta deoarece nu aveam caise ,in schimb am adaugat stafide si nuci.

    • diva in bucatarie

      Excelenta ideea!

  • M Casandra

    Au fost mununati. Deja am facut doua ture, iar in a doua am pus merisoare si stafide.

    • diva in bucatarie

      Casandra chiar sunt deliciosi! Si la noi s-au terminat repede…

  • De nota 10 biscuitii, iar fotografia numai buna de facut pofta 🙂

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dana!

  • Oana

    Buna, se pot inlocui fulgii de ovaz cu fulgi de secara in aceasta reteta?

    • Nu am incercat dar cred ca se poate

      • Oana

        Am incercat eu; niste biscuiti ies, dar nu au aceiasi textura nici gust prea bun; desi am inmuiat foarte bine fulgii de secara inainte sa-i amestec cu restul ingredientelor, tot se simt usor tari in biscuiti; si cred ca ar fi trebuit sa pun mult mai multa miere, pt ca nu prea se simte dulceata; de fapt, nu au nici un gust,,,, data viitoare o sa fac cu fulgi de ovaz, ies incomparabil mai buni

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *