Biscuiti cu fulgi de ovaz si caise uscate

5 iunie 2012Diva in Bucatarie

Biscuiti cu fulgi de ovaz si caise uscate. Simplu si usor de preparat, acesti biscuiti pot inlocui o gustare fara probleme. Ca sa fiu corecta, la mine au inlocuit micul dejun…

Simplu si usor de preparat, acesti biscuiti pot inlocui o gustare fara probleme. Ca sa fiu corecta, la mine au inlocuit micul dejun…

Vreau sa va invit si pe voi sa participati la concursul „Natural Cuisine” organizat de Plafar – Plafar Natural Cuisine, unde puteti castiga o invitatie la atelierul de gastonomie cu Olivia Steer, din data de 21 iunie.

Pentru a participa la concurs trebuie sa fiti fani ai paginii de facebook, sa pregatiti o reteta cu ingrediente pe care le gasiti in magazinele Plafar sau le puteti comanda vizitand site-ul www.plafar.net, apoi faceti o poza a preparatului final si o inscrieti in concurs, urmand indicatiile.

Sper ca reteta mea o sa va inspire si pe voi, pentru ca biscuitii acestia sunt absolut deliciosi! Va doresc succes!

INGREDIENTE:
(pentru 24 bucati)

150 g fulgi ovaz
6 linguri apa fierbinte
50 g miere de albine
100 g zahar brun
100 g unt
50 g caise uscate
150 g faina
1 lingurita praf de copt
1/4 lingurita praf de scortisoara

PREPARARE:

Fulgii de ovaz ii punem intr-un bol si turnam apa fierbinte peste ei. Amestecam usor, astfel incat sa se inmoaie tot ovazul. Lasam apoi sa se odihneasca, cat timp preparam un sos gros, cu gust asemanator caramelului. Pentru acest lucru punem intr-o cratita untul, zaharul si mierea, la foc mic, amestecand continuu, pana se topesc atat untul cat si zaharul.

Luam de pe foc si adaugam fulgii de ovaz, faina amestecata cu praf de copt, caisele taiate cubulete mici si scortisoara.

Lasam sa se raceasca compozitia, apoi modelam rondele cu diametrul aproximativ de 4 cm si o grosime de 5 mm. Compozitia va fi lipicioasa si se va lipi de maini, nu ne facem probleme, asa trebuie sa fie.

Putem sa ne umezim mainile din cand in cand. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii coacem in cuptorul preancalzit la 180°C pentru 20 minute.

Ii scoatem si ii lasam sa se raceasca pe un grilaj. Putem sa ii tapetam cu zahar pudra, dar sunt perfecti si simpli.

Cu siguranta putem trece acesti biscuiti in categoria retetelor sanatoase…

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Cu siguranta, dar vezi cata apa pui, cred ca nu ai nevoie de 6 linguri! Pune una cate una, pana obtii un fel de terci…

      1. Am incercat eu; niste biscuiti ies, dar nu au aceiasi textura nici gust prea bun; desi am inmuiat foarte bine fulgii de secara inainte sa-i amestec cu restul ingredientelor, tot se simt usor tari in biscuiti; si cred ca ar fi trebuit sa pun mult mai multa miere, pt ca nu prea se simte dulceata; de fapt, nu au nici un gust,,,, data viitoare o sa fac cu fulgi de ovaz, ies incomparabil mai buni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *