fbpx

RETETE RECENTE

SALATA PANZANELLA

June 1, 2012 | CATEGORIA

Cat de curand putem face aceasta salata delicioasa cu rosii romanesti, gustoase si parfumate…

INGREDIENTE:

250 g paine
300 g rosii proaspete
2 cepe rosii mici-medii
1 castravete
cateva frunze busuioc
otet de vin
ulei de masline extra-virgin
piper

PREPARARE:

Painea, care a stat 2-3 zile in camara este perfecta pentru aceasta salata (eu am folosit paine ciabatta). O taiem felii si o acoperim cu apa, apoi o lasam sa se inmoaie. Intre timp, curatam si spalam cepele, rosiile, busuiocul si castravetele. Taiem toate legumele si busuiocul, apoi le punem intr-un castron. Punem si painea stoarsa de apa si rupta in bucatele. Adaugam dupa gust sare, piper, otet de vin si ulei de masline. Amestecam totul pana se omogenizeaza, apoi putem servi.

Daca servim salata vara, putem sa o punem la rece 20-30 minute inainte de a o servi.

Pofta buna!

Comentarii

  • Super apetisanta si colorata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Teo!

  • Usoara de facut si super delicioasa!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Te pup

  • Interesant cu painica aia inmuiata…
    La Multi Ani baietelului tau!
    Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona!!! Pup

  • Minunata ,simpla si tare buna!Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory!

  • DiaMar bucataria galbena

    Interesanta si buna salata.
    La multi ani puiutului tau drag.
    Weekend placut.

    • diva in bucatarie

      Multumesc la fel Mihaela!

  • Hop, am sosit si eu la o salata!Ne place tare mult salatele!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Mmm…yummy…cred cã si Nigella Lawson fãcea ceva asemãnãtor…e super de varã:)

    • diva in bucatarie

      Posibil sa fi facut si ea o asemena salata, eu m-am inspirat din cateva site-uri italiene, fiind o salata specifica lor.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *