Salata panzanella
Salata panzanella. Cat de curand putem face aceasta salata delicioasa cu rosii romanesti, gustoase si parfumate…
Cat de curand putem face aceasta salata delicioasa cu rosii romanesti, gustoase si parfumate…
INGREDIENTE:
250 g paine
300 g rosii proaspete
2 cepe rosii mici-medii
1 castravete
cateva frunze busuioc
otet de vin
ulei de masline extra-virgin
piper
PREPARARE:
Painea, care a stat 2-3 zile in camara este perfecta pentru aceasta salata (eu am folosit paine ciabatta). O taiem felii si o acoperim cu apa, apoi o lasam sa se inmoaie. Intre timp, curatam si spalam cepele, rosiile, busuiocul si castravetele. Taiem toate legumele si busuiocul, apoi le punem intr-un castron. Punem si painea stoarsa de apa si rupta in bucatele. Adaugam dupa gust sare, piper, otet de vin si ulei de masline. Amestecam totul pana se omogenizeaza, apoi putem servi.
Daca servim salata vara, putem sa o punem la rece 20-30 minute inainte de a o servi.
Pofta buna!
Super apetisanta si colorata!
Multumesc Teo!
Usoara de facut si super delicioasa!Pup!
Multumesc Licuta! Te pup
Interesant cu painica aia inmuiata…
La Multi Ani baietelului tau!
Pupici
Multumesc Simona!!! Pup
Minunata ,simpla si tare buna!Pupici
Multumesc Flory!
Interesanta si buna salata.
La multi ani puiutului tau drag.
Weekend placut.
Multumesc la fel Mihaela!
Hop, am sosit si eu la o salata!Ne place tare mult salatele!
Multumesc!
Mmm…yummy…cred cã si Nigella Lawson fãcea ceva asemãnãtor…e super de varã:)
Posibil sa fi facut si ea o asemena salata, eu m-am inspirat din cateva site-uri italiene, fiind o salata specifica lor.