Tocanita de cartofi cu ciuperci – de post
Tocanita de cartofi cu ciuperci – de post. Tocanita de cartofi cu ciuperci – reteta de mancare de post gustoasa, simpla, usor de facut.
Tocanita de cartofi cu ciuperci – reteta de mancare de post gustoasa, simpla, usor de facut.
Suntem fani cartofi, gatiti atat in mancaruri, dar si la cuptor sau prajiti. Daca dati o cautare dupa cuvantul cartofi veti descoperi multe idei si modalitati de gatire.
Pentru cei care tin post am pregatit o colectie maricica de retete pentru. Daca vrei sa le citesti apasa aici.
Tocanita de cartofi cu ciuperci, in varianta de post, pe care am pregatit-o in aceasta reteta este una din cele mai simple, dar gustul si aroma data de condimentele folosite o vor trece rapid in topul mancarurilor de post preferate.
Aceasta poate fi si garnitura langa friptura, snitele, carnati prajiti.
Eu am folosit ciuperci champignon proaspete, dar puteti pune si conservate. Aveti grija ca cele proaspete isi micsoreaza volumul si raman mai putin de jumatate din cate ati pus la inceput.
Asta pentru ca contin multa apa. Din acest motiv nu trebuie nici sa le spalati. le curatati foarte bine cu un prosop sau o periuta. Taiati si indepartati partile cu pamant. Nu aruncati coditele. sunt comestibile!
Vor lasa mult lichid la prajire si mancarea nu va fi la fel de buna.
Las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru tocanita de cartofi cu ciuperci – de post.
INGREDIENTE:
(pentru 3 portii)
700 g cartofi fierti in coaja
400 g ciuperci champignon
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1/2 ardei kapia sau 1 gogosar
2 catei usturoi
100 ml sos de rosii
1/4 lingurita chimion (nu chimen!)
cateva boabe piper
4 linguri ulei
cateva fire de cimbrisor
1 frunza de dafin
cateva fire de patrunjel
500 ml apa fierbinte
sare
PREPARARE:
Am tocat ceapa marunt si o am calit-o impreuna cu morcovii rasi fin si ardeiul tocat cuburi mici, apoi am adaugat cipercile curatate foarte bine si taiate felii, pentru a se cali impreuna cu restul legumelor.
Dupa ce s-au calit, am adaugat cartofii curatati de coaja si taiati cuburi, am calit inca 2-3 minute, apoi am adaugat cateva fire de cimbrisor si frunza de dafin, sosul de rosii, cateii de usturoi taiati in cuburi, chimion, boabele de piper, am turnat apa si am lasat sa fiarba la foc mic cam 15-20 minute sau pana cand cartofii sunt aproape gatiti. Timpul de fierbere depinde de tipul cartofilor si de marimea cuburilor in care au fost taiati. Daca lichidul scade prea mult mai adaugati 200 ml apa calda.
In acest moment am mutat totul la cuptorul preancalzit la 200°C pentru inca 15-20 de minute.
Cand cartofii au fost gatiti am scos vasul din cuptor si am impartit imediat tocanita de cartofi cu ciuperci in farfurii.
Am avut alaturi de tocanita de cartofi salata verde pentru mine si mama, in timp ce sotul meu a preferat o salata de sfecla rosie cu hrean.
Sa aveti pofta!
Ce bine arata! Am sa o fac si eu pentru Cristi in special. Te pup.
Multumesc Irina. Te pup
Super buna mancarica! Voi incerca varianta ta! Pupici
Multumesc Simona! Te pup
Si mie imi place si cu ciuperci dar si cu mazare.
Anto cu mazare nu am incercat, dar voi tine cont de sugestia ta>
Imi place tare mult!!
Multumesc Adela!
Da,cu o asa mancarica iti vine sa tot tii post!Pupici!
Multumesc, Teo!
Ce bunatate delicioasa!Yummy!Pup!
Multumesc Licuta! Pup