fbpx

RETETE RECENTE

TOCANITA DE CARTOFI CU CIUPERCI – DE POST

March 28, 2012 | CATEGORIA

INGREDIENTE:
(pentru 3 portii)

700 g cartofi fierti in coaja
300 g ciuperci champignon
1 ceapa mare
2 morcovi medii
1 ardei kapia sau 1 gogosar
2 catei usturoi
1 ceasca sos de rosii
1 lingurita boia de ardei dulce
cateva boabe piper
4 linguri ulei
cateva fire de cimbrisor
1 frunza de dafin
cateva fire de patrunjel
500 ml apa
sare

PREPARARE:

Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovii rasi si ardeiul tocat cuburi, apoi adaugam cipercile spalate, curatate si taiate felii sa se caleasca impreuna cu restul legumelor.

Dupa ce s-au calit, adaugam cartofii curatati de coaja si taiati cuburi, calim inca 1 minut, apoi punem cateva fire de cimbrisor si frunza de dafin, sosul de rosii, cateii de usturoi taiati in cuburi, boia de ardei, boabele de piper, turnam apa si lasam sa fiarba cam 5 minute.

Dupa acest interval de timp dam la cuptorul preancalzit la 200°C pentru inca 15-20 de minute. Cand scoatem din cuptor asezonam cu sare si piper proaspat macinat.

Servim tocanita de cartofi cu salata de ardei copti sau salata verde.

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Ce bine arata! Am sa o fac si eu pentru Cristi in special. Te pup.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Irina. Te pup

  • Super buna mancarica! Voi incerca varianta ta! Pupici

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona! Te pup

  • Si mie imi place si cu ciuperci dar si cu mazare.

    • diva in bucatarie

      Anto cu mazare nu am incercat, dar voi tine cont de sugestia ta>

  • zilahi adela

    Imi place tare mult!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela!

  • Da,cu o asa mancarica iti vine sa tot tii post!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Teo!

  • Ce bunatate delicioasa!Yummy!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Licuta! Pup

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *