Placintele cu ciuperci si kaizer

7 februarie 2012Diva in Bucatarie

Placintele cu ciuperci si kaizer. S

Placintele cu ciuperci si kaizer pot fi pregatite pentru orice moment al zilei. Noi le-am mancat la cina, dar le-am pregatit de foarte multe ori pentru mic dejun sau ne-au fost gustari perfecte in excursii.

Sa va povestesc cum s-au suparat colegii copilului meu ca nu au ajuns pentru toti? Asta pentru ca doi din ei si-au luat portie dubla inca din primul moment. šŸ™‚ ))

Aluatul pufos al acestor placintele cu ciuperci si kaizer este realizat cu branza ricotta (poate fi si branza de vaci mixata bine pana devine fina), este o surpriza foarte placuta.

Umplutura am pregatit-o in functie de gusturile familiei mele: ciuperci, sunca, cascaval. Cred ca acestea se regasesc si in preferintele pritenilor nostri, caci nu rezista nici 5 minute din momentul in care le pun pe masa.

Casa noastra este plina aproape zilnic. Nu exista zi sa nu ne treca pragul cineva.

Fie ca vin vecinii, fie ca prietenii vin dupa servici, ei stiu ca la noi gasesc mereu un film bun si ceva bun de rontait la film.

Uneori ne petrecem serilor la povesti cu un pahar de vin sau bere, dar ne place sa ne distram si jucand diverse jocuri strategice sau jocuri de carti.

Timpul trece frumos cand este umplut de oameni frumosi.

Asa apar si ideile mele pentru retete.

Sugestii, propuneri sau povesti pe langa aceste subiecte ajung sa fie transformate in lucruri concrete pline de gusturi, arome si texturi ce ajung apoi sa fie testate si de voi.

Placintele cu ciuperci si kaizer pot fi o idee buna pentru momentele cu prietenii, dar pot fi puse in pachetul de a doua de la birou sau scoala.

Pot fi luate in cosul pentru picnic si cu siguranta i le-as da copilului intr-o excursie cu colegii de clasa.

Iar reteta de fata chiar merita incercata. Nu veti regreta alegerea.

Daca vreti sa modificati umplutura puteti incerca, dar dati un mic gir alegerilor mele, cred ca se potrivesc foarte bine.

Placintelele mele cu ciuperci si kaizer au fost incercate de majoritatea prietenilor nostri. Toti le-au laudat.

Daca le pregatiti si va plac va astept pozele. Daca distribuiti reteta va multumesc anticipat.

Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru placintele cu ciuperci si kaizer.Ā 

INGREDIENTE:
(Pentru 20 buc )

250 g faina
120 g ricotta sau branza de vaci cremoasa
3 oua
5 linguri ulei masline
1 plic praf de copt
1 ceapa mare
100 g kaizer
100 g ciuperci champignon
100 g cascaval / mozzarella
1 lingura pasta de rosii
1/2 legatura patrunjel verde
1 lingura lapte
sare
piper
1/2 lingurita fulgi de ardei iute – optional
1 lingura unt

PREPARARE:

Pentru a pregati placintelele cu ciuperci si kaizer am pregatit intai aluatul. Acesta are nevoie de timp de odihna.

Am amestecat ricotta cu faina, praful de copt, un praf de sare, 2 oua si 3 linguri ulei.

Am framantat putin aluatul apoi L-am intins pe o suprafata de lucru pe care am presarat putina faina.

Am intins astefel incat sa obtin o foaie subtire cu o grosime de aproximativ 3 mm.

Se pot stanta cercuri cu diametrul de 10-11 cm. Daca vreti placinte rotunde trebuie sa taiati un numar par de discuri.

Se va pune un alt disc de aluat peste umplutura si se va sigila.

Placintele cu ciuperci si kaizer pot fi pregatite si in forma prezentata de mine, caz in care nu conteaza numarul de bucati obtinute.

Este important ca aluatul sa se odihneasca aluatul cat timp se gateste umplutura. Mie mi-au iesit 20 de cercuri.

Am calit kaizerul tocat in cuburi mici in 2 linguri ulei de masline. Am adaugat ceapa tocata marunt si am continuat sa le calesc impreuna.

Dupa 2 minute am pus si ciupercile si ciupercile tocate marunt, langa ceapa si kaizer, le-am sotat la foc iute pana s-au inmuiat si s-a evaporat lichidul (in jur de 3 minute).

ATENTIE! Daca sunt spalate inainte de gatire lasa mult lichid si nu iese ce trebuie!

Am luat de pe foc.

Am adaugat 1 lingura pasta de rosii, patrunjelul verde tocat marunt, sare, piper si optional 1/2 lingurita fulgi de ardei iute.

Am pus cascavalul taiat in cuburi mici, apoi am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am acoperit cu hartie de copt tava mare a cuptorului si am uns-o cu unt.

Oul ramas l-am spart separand albusul de galbenus.

Cu albusul batut am uns marginile cercurilor.

Am luat cate o lingura din compozitia de kaizer cu ciuperci si am pus-o peste o jumatate din cerculetele de aluat.

Am indoit cealalta jumatate de aluat, astfel incat sa acopar umplutura.

Se lipesc marginile cu degetele sau cu o furculita. Am uns placintele cu ciuperci si kaizer cu galbenusul batut cu o lingura de lapte.

Le-am copt in cuptorul preancalzit la 200Ā°C timp de 15 minute sau pana au devenit aurii.

Le-am mancat calde, dar pot fi servite foarte bine si reci, ca o gustare la birou sau la scoala.

Sper ca ti-am facut pofta si vei incerca reteta.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si peĀ INSTAGRAM.

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Un An Nou cu bucurii si realizari! Draga Diva am facut de Craciun si Revelion aceasta retata, care a avut mare succes!Acum, familia imi cere din nou si ma gandesc sa fac portie dubla,totusi intreb…daca dublez cantitatile, sa pun si 2 plicuri de praf de copt?Mi se pare totusi mult si ma gandesc sa nu creasca prea mult! Multumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *