Placintele cu ciuperci si kaizer pot fi pregatite pentru orice moment al zilei. Noi le-am mancat la cina, dar le-am pregatit de foarte multe ori pentru mic dejun sau ne-au fost gustari perfecte in excursii. Sa va povestesc cum s-au suparat colegii copilului meu ca nu au ajuns pentru toti? Asta pentru ca doi din ei si-au luat portie dubla inca din primul moment. 🙂 ))
Aluatul pufos al acestor placintele cu ciuperci si kaizer este realizat cu branza ricotta (poate fi si branza de vaci mixata bine pana devine fina), este o surpriza foarte placuta. Umplutura am pregatit-o in functie de gusturile familiei mele: ciuperci, sunca, cascaval. Cred ca acestea se regasesc si in preferintele pritenilor nostri, caci nu rezista nici 5 minute din momentul in care le pun pe masa.
Casa noastra este plina aproape zilnic. Nu exista zi sa nu ne treca pragul cineva. Fie ca vin vecinii, fie ca prietenii vin dupa servici, ei stiu ca la noi gasesc mereu un film bun si ceva bun de rontait la film. Uneori ne petrecem serilor la povesti cu un pahar de vin sau bere, dar ne place sa ne distram si jucand diverse jocuri strategice sau jocuri de carti. Timpul trece frumos cand este umplut de oameni frumosi.
Asa apar si ideile mele pentru retete. Sugestii, propuneri sau povesti pe langa aceste subiecte ajung sa fie transformate in lucruri concrete pline de gusturi, arome si texturi ce ajung apoi sa fie testate si de voi.
Placintele cu ciuperci si kaizer pot fi o idee buna pentru momentele cu prietenii, dar pot fi puse in pachetul de a doua de la birou sau scoala, pot fi luate in cosul pentru picnic si cu siguranta i le-as da copilului intr-o excursie cu colegii de clasa.
Iar reteta de fata chiar merita incercata. Nu veti regreta alegerea. Daca vreti sa modificati umplutura puteti incerca, dar dati un mic gir alegerilor mele, cred ca se potrivesc foarte bine.
Placintelele mele cu ciuperci si kaizer au fost incercate de majoritatea prietenilor nostri. Toti le-au laudat. Daca le pregatiti si va plac va astept pozele. Daca distribuiti reteta va multumesc anticipat.
Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru placintele cu ciuperci si kaizer.
INGREDIENTE:
(Pentru 20 buc )
250 g faina
120 g ricotta
3 oua
5 linguri ulei masline
1 plic praf de copt
1 ceapa mare
100 g kaizer
100 g ciuperci champignon
100 g cascaval / mozzarella
1 lingura pasta de rosii
1/2 legatura patrunjel verde
1 lingura lapte
sare
piper
1/2 lingurita fulgi de ardei iute – optional
1 lingura unt
PREPARARE:
Amestecam ricotta cu faina, praful de copt, un praf de sare, 2 oua si 3 linguri ulei.
Framantam putin aluatul apoi il intindem pe o suprafata de lucru pe care presaram putina faina. Incercam sa facem o foaie subtire cu o grosime de aproximativ 3 mm. Putem stanta cercuri cu diametrul de 10-11 cm, sau in functie de forma cu care taiem (cu ajutorul unei cesti sau cu o forma de biscuiti) trebuie sa fie in numar par daca vrem sa formam placintele rotunde, punand alt disc de aluat peste umplutura si sigiland apoi. Putem sa le pregatim si in forma prezentata de mine, caz in care nu conteaza numarul de bucati obtinute.. Lasam sa se odihneasca aluatul cat timp pregatim umplutura. Mie mi-au iesit 20 de cercuri.
Calim kaizerul tocat in cuburi mici in 2 linguri ulei de masline. Adaugam ceapa tocata marunt si continuam sa le calim impreuna.
Dupa 2 minute punem si ciupercile tocate marunt, langa ceapa si kaizer, le perepelim pana se moaie, cam 2-3 minute, apoi luam tigaia de pe foc.
Adaugam 1 lingura pasta de rosii, patrunjelul verde tocat marunt, sare, piper si optional 1/2 lingurita fulgi de ardei iute. Punem si cascavalul taiat in cuburi, apoi amestecam pana se omogenizeaza.
In tava de cuptor punem hartie de copt. O ungem cu unt. Oul ramas il spargem separand albusul de galbenus. Cu albusul batut ungem marginile cercurilor. Luam cate o lingura din compozitia de kaizer cu ciuperci si o punem peste o jumatate din cerculetele de aluat.
Indoim cealalta jumatate de aluat, astfel incat sa acoperim umplutura. Lipim marginile cu degetele sau cu o furculita. Ungem placintelele cu galbenusul batut cu o lingura de lapte. Le coacem in cuptorul preancalzit la 200°C timp de 15 minute, sau pana devin aurii.
Le servim calde, dar pot fi mancate foarte bine si reci, ca o gustare la birou sau la scoala.
Pofta buna!
Yumyy! Minunate placintele! Pup!
Multumesc Adela!
Preferatele mele placintele !!! :)Arata frumos!
Multumesc Mirela!
Cat sunt de frumoase!!!! pup!
Multumesc Danuta! Te pup
Foarte frumoase si deliciose desigur!!!!
Multumesc Simona!
Vaaai ce placintele delicioase! Mersi pt idee.
Brandusa sunt incantata ca iti plac si tie!
yamy,,..ce bune trebuie sa fi fost,,,,
Mai ai?:) Si eu vreau…
Bianca au fost ff bune! S-au terminat in seara in care le-am facut!
Ciuperci ai spus?Am venit si eu si tare-mi place cum arata.O seara buna.
Multumesc Mihaela! O seara frumoasa si tie!
Mmm, tare bune cred ca au fost!!!Arata minunat!Pup!
Multumesc Licuta! Te pup!
Trebuie sa fi fot delicioase,arata grozav!Pupici!
Au fost ff bune! Pup
Foarte faina ideea! Mi se par foarte practice!
Raluca, se fac usor si ingrediente la indemana oricui…
Delicioaseee!
Multumesc Dana!
Tare bine arata!!!Trebuie neaparat sa fac si eu ca prea sunt tentante.Felicitari!
O seara frumoasa iti doresc!
Multumesc Mina!
Mmm… sper c-am mai apucat si eu o bucata! Foarte bune! Pup
Simona, s-au terminat, dar le-as reface oricand! Pup
Placintele cu ciuperci … hmmmm , vreau si eu !!! Ador ciupercile , stii asta , nu?
Adina stiu! Si noi…
Sunt delicioase,cam migaloase dar merita tot efortul !!!!
Multumesc Roxi.
As servi una calda chiar acum!
Cu drag!
cate bucati iasa din reteta de sus?
Cred ca mi-au iesit 10!
Un An Nou cu bucurii si realizari! Draga Diva am facut de Craciun si Revelion aceasta retata, care a avut mare succes!Acum, familia imi cere din nou si ma gandesc sa fac portie dubla,totusi intreb…daca dublez cantitatile, sa pun si 2 plicuri de praf de copt?Mi se pare totusi mult si ma gandesc sa nu creasca prea mult! Multumesc anticipat!
Unul singur!
Intre timp am facut placintelele cu un plic de praf de copt, caci era suficient pt 500 gr faina si a fost bine. Am si poze!
le astept cu mare drag!