Regina budincilor – jamie oliver

6 februarie 2012Diva in Bucatarie

Regina budincilor – jamie oliver. Regina budincilor  – reteta Jamie Oliver – este o budinca cu bezea si gem/ dulceata. Un desert rapid si usor de preparat de catre oricine isi propune sa faca ceva delicios.

Regina budincilor  – reteta Jamie Oliver – este o budinca cu bezea si gem/ dulceata. Un desert rapid si usor de preparat de catre oricine isi propune sa faca ceva delicios.

Prietena mea, Georgiana, este fan al deserturilor lui Jamie Oliver, asa ca ea a pregatit-o, iar eu doar am facut poze. Va asigur ca este foarte buna, putin cam dulce pentru gustul meu (restul persoanelor de fata au considerat insa ca este perfecta).

Regina budincilor nu are nevoie de ingrediente complicate.

Retete de la Jamie Oliver veti mai gasi pregatite pe divainbucatarie: budinca cu lamaie (prealizata tot de Georgiana) si paste cu ton si rosii.

Regina budincilorBudinca cu bezea a lui Jamie Oliver – va fi desertul perfect pentru rasfatul celor dragi. Georgiana a folosit aici dulceata de visine, dar merge si una de capsuni, rubarba sau caise. Daca ma intrebati ce as alege voi sugera o dulceata cu fructe acrisoare (de prune sau caise), pentru a echilibra gustul dulce al bezelei.

Nu v-am spus ca Georgiana este si vecina mea de casa. Copii nostri au fost impreuna la gradinita, iar acum sunt colegi de clasa.

Avand in vedere faptul ca stam la marginea Bucurestiului, iar scoala este in centru, ne impartim si drumurile catre si de la scoala.

In week-end-uri ne intalnim si jucam partide de canasta. Fetele contra baietilor. Pana acum, doar noi fetele am castigat. Si acest lucru se intampla de ani buni. Avem noroc de carti bune.

De multe ori la jocurile de carti aducem si tot felul de chestii sarate pentru rontait, pregatite de noi in casa (saratele, biscuiti, saleuri, etc).

Acum va las sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si mod de preparare pentru „Regina Budincilor”.

INGREDIENTE:

(forma 20*20cm)

4 oua
550 ml lapte
110 g pesmet fin
200 g zahar
6-7 linguri gem (de visine)

PREPARARE:

Am amestecat 3 din galbenusuri cu 1 ou intreg. Am mixat bine ouale, apoi am adaugat laptele, pesmetul si 80 g zahar.

Am intins gemul (dulceata de visine in cazul de fata) in vasul termorezistent, am turnat amestecul de oua si lapte peste gem si am copt in cuptorul preincalzit la 150°C timp de o ora sau pana se incheaga budinca.

Am mixat cele 3 albusuri ramase cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat restul de zahar. Am mixat pana au devenit o spuma foarte tare, ca pentru bezele. Am turnat acest amestec peste budinca (dupa ce este inchegata) si am mai lasat in cuptor 20 de minute sau pana in momentul in care bezeaua s-a rumenit usor.

Un desert rapid si delicios, pe care il puteti incerca si voi oricand va doriti ceva rapid, cu cele mai simple ingrediente.

Pofta buna!

Mai vreti o idee de desert rapid, foarte usor de pregatit?  Iata cum puteti face bomboane Raffaelo cu lapte condensat

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. interesanta reteta, pare usor de facut.
    ai putea totusi sa-mi spui ce inseamna „Galbenusurile de la 3 oua le ametstecam 1 ou”?
    as vrea sa incerc sa fac si eu.

  2. Buna seara,
    Am facut si eu aceata budinca astazi, e f usor de preparat insa cam dulce pentru gustul meu. Trebuie sa mentionez ca s-a inchegat in mai putin de o ora. Chiar ma tenteaza multe dintre retetele d-voatra i cu timpul am sa le fac si eu.

    1. Aurica, eu am trecut chiar mai putin zahar decat avea reteta originala… In ceea ce priveste partea de inchegat, chiar depinde de cuptor! Oricum este buna, usor de facut si merita incercata! Va astept sa incercati si alte retete.O zi frumoasa va doresc!

  3. Tocmai am scos budinca din cuptor. Abia astept sa se raceasca si sa o savuram… Sper sa fie la fel de buna pe cum arata. Pupici!

  4. Imi pare rău să spun dar mie nu mi-a ieșit…. Stau cu ea de 1.30 ore și nu s-a legat decât puțin…. De obicei îmi ies toate rețetele..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *