Este o budinca foarte buna si foarte usor de facut. Prietenei mele Georgiana ii iese foarte bine aceasta budinca.
INGREDIENTE:
55g unt
115g zahar
coaja rasa si sucul de la o lamaie
2 oua mari cu albusurile separate de galbenusuri
55g faina cu praf de copt
285 ml lapte
PREPARARE:
Intr-un castron mixam untul, zaharul si coaja de lamaie, pana iese o crema. Se adauga galbenusurile si faina, apoi se toarna laptele si sucul de lamaie. Se amesteca totul foarte bine.
In alt castron se bat albusurile pana se intaresc si se toarna peste compozitia obtinuta mai devreme. Se amesteca totul, dar nu prea tare, sa nu iasa aerul din spuma de albus.
Se torna compozitia obtinuta intr-un vas termorezistent uns cu unt si introducem la cuptor pentru 45 de minte. Cuptorul a fost preincalzit la 200° C. Budinca este facuta cand partea de sus este inchegata si are culoarea aurie. Este posibil sa se mai lase cand o scoateti din cuptor, dar atunci cand incepi sa mananci nici nu mai observi acest aspect.
Pofta buna!
Comentarii