Cosulete din sunca cu ou

14 septembrie 2010Diva in Bucatarie

Cosulete din sunca cu ou

Cosuletele din sunca pot fi facute foarte repede pentru micul dejun si sunt foarte gustoase.

Nu ai nevoie de retete complicate pentru un mic dejun gustos.

In timp ce micul dejun se pregateste singur, in cuptor, ai timp sa faci o multime de alte lucruri.

Cat le coci?

  1. Daca vrei galbenusuri curgatoare le lasi 8-12 minute (in functie de puterea cuptorului). Le lasi putin sa se raceasca inainte sa le scoti din forma.
  2. Daca iti plac mai tari le lasi  peste 10 minute. Verifici prin apasare daca galbenusul s-a intarit.

Ce sunca folosesti

  1. recomand sunca slaba tip Praga, din carne de porc
  2. poti sa folosesti si jambon sau prosciutto coto
  3. daca nu consumi porc poti sa alegi sunca de curcan sau pui

Sfaturi

  1. nu ezita sa pui verdeturile preferate, inclusiv ceapa verde tocata marunt
  2. schimbi mozzarella cu cascaval sau emmentaler
  3. daca ai intoleranta la lactate nu folosesti branzeturi

Ingrediente:

(Pentru 2 portii)

2 felii de sunca Praga
2 oua
40 g mozzarella
sare dupa gust
piper proaspat macinat dupa gust

Mod de preparare cosulete din sunca cu ou:

In formele de briosa am feliile de sunca.

In mijlocul lor am spart cate un ou intreg.

Am presarat cateva cuburi de mozzarella,.

Apoi am asezonat cu sare si piper.

As fi vrut sa pun si verdeata, dar baietii mei nu sunt mari amatori.

Se coc in cuptorul preincalzit la 180°C pana se intareste oul (cam 12 minute).

Asta e tot ce aveti de facut.
Pofta buna!

Ma gasesti si pe YouTube

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *