Budinca marmorata din branza de vaci

23 ianuarie 2012Diva in Bucatarie

Budinca marmorata din branza de vaci. Budinca de branza de vaci este un desert special pentru copiii mici, dar insotita de un sos sau sirop devine unul special si pentru adulti.

Budinca de branza de vaci este un desert special pentru copiii mici, dar insotita de un sos sau sirop devine unul special si pentru adulti.

INGREDIENTE:

250 g branza de vaci
100 ml lapte
1 lingura smantana
150 g zahar
4 oua
70 g faina
coaja rasa de la 1 portocala
1 lingura praf de copt (cu sofran)
1 lingura cu varf cacao

PREPARARE:

Frecam galbenusurile cu zahar, apoi adaugam branza de vaci si coaja de portocale.

Turnam laptele, punem smantana si amestecam pana se omogenizeaza. Inorporam faina amestecata cu praful de copt, iar la final albusurile batute spuma tare.

Amestecam usor pana compozitia devine omogena. Scoatem intr-un castron cam un sfert din aluat si il amestecam cu cacao. Tapetam o tava cu peretii detasabili, apoi turnam aluatul necolorat in aceasta, apoi pe cel cu cacao, din loc in loc.

Amestecam cu o lingura astfel incat sa realizam aspectul de marmorat. Coacem budinca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.

O lasam sa se racesca pe un gratar. O servim cu sos de fructe sau ciocolata, dar merge la fel de bine cu o dulceata sau miere de albine. Daca ii puneti un mot cu frisca atunci avem chiar o prajitura in toata regula!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Imi place fff mult reteta si as vrea sa o incerc, dar, am o nelamurire, tava nu trebuie tapetata? se toarna direct compozitia si se coace asa? cam ce dimensiune ar trebui sa aibe forma? imi cer scuze pt aceste intrebari dar sunt incepatoare si mi-as dori mult sa-mi iasa. imi place fff mult site-ul d-voastra, il urmaresc zilnic si am incercat cateva retete, toate f bune.

    1. Ba da, trebuie tapetata, cu hartie de copt, se pare ca am uitat sa specific acest amanunt. Tava in care am copt eu aceasta budinca are diametrul de 24 cm. Daca ai forma mai mica, cu diametrul de 20 cm ar fi bine sa faci in aceasta, va fi mai inalta!

  2. Foarte buna mi-a iesit :))) Am incercat-o saptamana trecuta si mi-a placut f mult, eu in loc de coaja de portocala am pus scortisioara, iar aspectul marmorat este f placut. Iti multumesc frumos pt toate retetele minunate 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *