fbpx

RETETE RECENTE

BUDINCA MARMORATA DIN BRANZA DE VACI

January 23, 2012 | CATEGORIA

Budinca de branza de vaci este un desert special pentru copiii mici, dar insotita de un sos sau sirop devine unul special si pentru adulti.

INGREDIENTE:

250 g branza de vaci
100 ml lapte
1 lingura smantana
150 g zahar
4 oua
70 g faina
coaja rasa de la 1 portocala
1 lingura praf de copt (cu sofran)
1 lingura cu varf cacao

PREPARARE:

Frecam galbenusurile cu zahar, apoi adaugam branza de vaci si coaja de portocale.

Turnam laptele, punem smantana si amestecam pana se omogenizeaza. Inorporam faina amestecata cu praful de copt, iar la final albusurile batute spuma tare.

Amestecam usor pana compozitia devine omogena. Scoatem intr-un castron cam un sfert din aluat si il amestecam cu cacao. Tapetam o tava cu peretii detasabili, apoi turnam aluatul necolorat in aceasta, apoi pe cel cu cacao, din loc in loc.

Amestecam cu o lingura astfel incat sa realizam aspectul de marmorat. Coacem budinca in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.

O lasam sa se racesca pe un gratar. O servim cu sos de fructe sau ciocolata, dar merge la fel de bine cu o dulceata sau miere de albine. Daca ii puneti un mot cu frisca atunci avem chiar o prajitura in toata regula!

Pofta buna!

Comentarii

  • Imi place mult,de retinut si testat!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Flory!

  • zilahi adela

    Imi place tare mult! Am sa notez reteta! Pupicei!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Adela!

  • Si mie imi place mult, te pup :*

    • diva in bucatarie

      Pup Danuta draga!

  • Mirabela

    Imi place fff mult reteta si as vrea sa o incerc, dar, am o nelamurire, tava nu trebuie tapetata? se toarna direct compozitia si se coace asa? cam ce dimensiune ar trebui sa aibe forma? imi cer scuze pt aceste intrebari dar sunt incepatoare si mi-as dori mult sa-mi iasa. imi place fff mult site-ul d-voastra, il urmaresc zilnic si am incercat cateva retete, toate f bune.

    • diva in bucatarie

      Ba da, trebuie tapetata, cu hartie de copt, se pare ca am uitat sa specific acest amanunt. Tava in care am copt eu aceasta budinca are diametrul de 24 cm. Daca ai forma mai mica, cu diametrul de 20 cm ar fi bine sa faci in aceasta, va fi mai inalta!

  • DiaMar bucataria galbena

    O bunatate si gata.Te pup!
    Ai nu premiu la mine.Sa vii te rog sa-l ridici.

    • diva in bucatarie

      Multumesc Mihaela!

  • Mmm, ce bunatate ai tu aici . Tare imi place .

    • diva in bucatarie

      Multumesc Dorina!

  • foarte apetisanta!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Alinutzika!

  • Buna tare!!!Imi place la maxim budinca!Pup!

    • diva in bucatarie

      Licuta esti o scumpa! Pup

  • Foarte frumoasa marmorata ta !

    • diva in bucatarie

      Multumesc Teo!

  • Ce bine arata! Nu am mancat pana acum dar sunt convinsa ca e delicioasa!

    • diva in bucatarie

      Dana este super! Pup

  • Cred ca-i foarte buna.. Din pacate nu am mancat pana acum.. dar.. am salvat reteta! Sper sa-mi fac timp cat mai curand s-o fac 🙂 Pupici

    • diva in bucatarie

      Simona, este f buna!

  • Ce apetisant arata !!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Adina!

  • Mirabela

    Foarte buna mi-a iesit :))) Am incercat-o saptamana trecuta si mi-a placut f mult, eu in loc de coaja de portocala am pus scortisioara, iar aspectul marmorat este f placut. Iti multumesc frumos pt toate retetele minunate 😉

    • diva in bucatarie

      Mirabela ma bucur ca ti-a placut! Sper sa incerci si alte retete.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *