Salata de cartofi cu macrou afumat
Salata de cartofi cu macrou afumat
Salata de cartofi cu macrou afumat, reteta cu care vei cuceri musafirii
Salata de cartofi cu macrou afumat se face simplu si usor, cu ingrediente simple, pe care le poti cumpara din orice supermarket.
Cartofii se fierb in coaja, in apa rece cu sare. Inainte sa fie pusi la fiert in apa cu sare vor fi foarte bine spalati sub jet de apa.
Cand sunt gatiti coaja se ia foarte usor daca acestia sunt inca fierbinti. Daca se racesc veti indeparta mai greu coaja.
Daca nu puneti apa suficienta in oala pentru fierbere, aveti grija ca atunci cand scade sa puneti apa fierbinte peste ei.
Se fierb la foc mediu pana intra usor furculita in ei. Timpul de fierbere depinde de soi si de marimea acestora (20-30 minute).
Mai multe retete de salate de cartofi:
Salata de cartofi cu macrou afumat este delicioasa si satioasa.
Poate fi servita ca aperitiv sau pe post de cina.
Merge de minune la diverse evenimente, cand alegi sa servesti bufet suedez.
Poate fi o idee buna si pentru a fi servita si in noapte de Anul Nou.
Ingrediente:
800 g cartofi
300 g macrou afumat
80 g masline fara samburi
1 lingura capere in saramura
1 ceapa rosie de marime medie
sare
piper
1 lingurita marar uscat si cateva frunze de marar proaspat
2 linguri varfuite maioneza
2 linguri varfuite smantana grasa 24%
1 lingura suc lamaie
Mod de preparare salata de cartofi cu macrou afumat:
Pregatire cartofi
Am pus cartofii la fiert in apa rece cu sare.
Am fiert cartofii pana a intrat si iesit usor furculita, dar sa ramana tari, fara sa crape in acest timp.
Cand au fost gatiti i-am scos din apa si am indepartat coaja cat erau fierbinti.
Pregatire ingrediente
Cat timp s-au fiert cartofii am taiat macroul in cuburi mici spre medii.
Am indepartat oasele si pielea.
In continuare am decojit ceapa si am taiat-o julien, apoi cartofii decojiti in cuburi de marime medie.
Am pastrat putina ceapa rosie pentru decor.
Am tocat si mararul verde, dar am pastrat trei fire si pentru decor.
Asamblare salata
Am pus intr-un bol cartofii, macroul, apoi am adaugat sucul de lamaie, smantana si maioneza.
Peste acestea am pus ceapa, maraul uscat si proaspata, maslinele si caperele.
Am asezonat cu sare si piper si am amestecat pana am obtinut o compozitie omogena.
Am mutat salata intr-un bol si am decorat-o cu marar si ceapa rosie.
Servire
Salata poate fi servita imediat, dar o poti pastra si in frigider cateva ore.
In acest caz este pozibil ca maioneza si smantana sa fie absorbite de cartofi, asa ca poti suplimenta dressingul cu inca o lingura pentru ambele ingrediente.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube
O salata tare buna! Imi place foarte mult pestele sfumat!
Multumesc Raluca!
foarte interesanta reteta.sigur e delicioasa aceasta salata.pup
Multumesc Sarah! Te pup
Vad ca este sezonul salatelor! Imi place foarte mult aceasta salatica, si o voi incerca cate de curand. Te imbratisez cu drag
simona te pup cu drag!
Vad ca ai trecut serios pe peste si bine faci!
Adorabila salata si super gustoasa.
Pupici!
Flory iubesc pestele, gatesc peste, dar nu apuc sa il pozez mereu, se termina prea repede…
Foarte aspectuoasa salata, am sa o incerc cu siguranta! Pupicei!
multumesc adela! te pup
Delicatete cu peste…yammy.Cred ca anul acesta voi consuma mai mult peste.:)
Multumesc!
Imi place.Macroul este pestele meu preferat.
Multumesc Mihaela!
Buna tare salata, dar prezentarea depaseste totul! O seara faina!
Multumesc Viviana!
Arata superb!!!
Am notat si eu reteta!
Pupici!
Multumesc Simona! Te pup
Ce combinatie delicioasa, trebuie sa o fac cat mai repede fiindca deja am pofta!!! Yummmi! Te pup!
Multumesc Dana! Te pup
Imi place mult macroul afumat! Atat de mult, incat de fiecare sfarseste singur in drumul spre stomac;) Super buna salatica ! Te pup
Multumesc Anto! Pup
Delicioasa si arata foarte bine ! Te pup si la multi ani ! :*
multumesc mimmi! Te pup