Gujoane de pui cu parmezan si sos de smantana
Gujoane de pui cu parmezan si sos de smantana. Pentru inceput pornim cuptorul sa se incinga la 200°c. Pregatim si o tava, pe care o tapetam cu hartie de copt.

Cand am gatit la Bel Mondo, Ioana Grigore de la „Lumea retetelor” a preparat niste gujoane de pui cu sos de smantana, o reteta simpla si sanatoasa. Eu am transformat-o putin, i-am adaugat un plus de parmezan si iata cum in 25 de minute m-am ales cu o cina rapida si delicioasa.
INGREDIENTE:
500 g piept de pui dezosat si fara piele
2 oua
200 g faina
150 g pesmet
100 g parmezan ras
200 g smantana
4 catei usturoi
1 lingura ulei de masline
sare
piper
PREPARARE:
Pentru inceput pornim cuptorul sa se incinga la 200°c. Pregatim si o tava, pe care o tapetam cu hartie de copt.
Taiem pieptul de pui fasii subtiri si lunguiete. Le condimentam cu sare si piper, apoi le tavalim prin faina.
Fiecare fasie de carne o trecem apoi prin ouale batute, apoi le tavalim printr-un amestec de pesmet si parmezan ras fin. Punem bucatile de carne direct in tava in care le vom coace. Cand am terminat operatiunea de tapetare a fasiilor de pui, punem tava in cuptor pentru 15- 18 minute, sau pana devin aurii.
Dupa 8 minute le vom intoarce, astfel incat sa se rumeneasca pe ambele parti.
Cat timp gujoanele se coc pregatim sosul: cateii de usturoi zdrobiti ii frecam ulei de masline, sare si piper. Cand usturoiul s-a transformat intr-o pasta legata, punem smantana peste acesta si amestecam pentru a omogeniza compozitia. Sosul il punem intr-un bol mic.
Pentru o prezentare eleganta aranjam gujoanele de pui pe un platou in jurul sosului si servim.
Varianta video aici:
Pofta buna!
O rețetă pe gustul meu! Simplă, rapidă și foarte aromată 🙂
Am trecut-o pe to-do-list 🙂
Imi place puiul asta, ce idee buna! pentru cand ramai in pana de idei la cina 🙂
Multumesc Andi!
Mihaela, chiar este o solutie buna si rapida!
Delicioase!
Foarte practice pentru un bufet!
Pupici
foarte faine sunt.eu le prajesc in baie de ulei de obicei dar voi incerca si varianta la cuptor.pupici
Multumesc Raluca! Te pup
Sarah eu pe acelea le numesc pui shanghai in varianta nepicanta. Pup
Simplu , rapid si gustos .Imi place .
La cuptor sunt perfecte si poti papa si goale pe saturate !!!
interesanta si buna reteta……imi place si am retinut-o.multumesc!
Multumesc Dorina, ma bucur ca iti place si tie!
Asa este Adina!
Multumesc Maria!
delicioase!
Multumesc Alinutzika!
Super arata si este sanatos! Pup!
Ma autoservesc ca sunt tare bune!!!Pup!
Sunt minunate!am sã gãtesc curând, merçi 🙂
Multumesc Ramona!
Multumesc Adela! Te pup!
Cu placere Licuta! te pup
Foarte bune cred ca sunt, mai ales in combinatia cu parmezan si cel mai mult imi place ca nu sunt prajite. Iar sosul ne place foarte tare… eu ii spun un fel de mujdei 🙂 Pupici
Imi plac foarte mult ca nu sunt in baie de ulei si pot manca si eu!Pupici!
Simona suntem gand la gand, dar Ioana a preferat acest nume, asa ca i-am respectat denumirea.
Multumesc Teo! Te pup
Uuuuuuuuuuuuu , Cristina ce minunatie de preparat … usor si gustos
Multumesc Diana, mi-ai lipsit!
Excelente ! Se fac rapid si sunt foarte gustoase.
Trebuie incercate….poate as mai adauga putin iaurt la sos…..
Te tzuc !
O foarte buna alternativa la snitele pentru petrecerile de copii, cand vrei sa servesti ceva proaspat dar nu vrei sa miroasa a prajeala in casa. Parmezanul face diferenta 🙂
La un restaurant din Galati am mancat si mi-a fost rau. Sosul nu a fost pregatit bine. Ehh, bucatari de Galati.
Coincidenta : la un restaurant din Galati si mie mi-a fost rau toata noaptea de la un sos de iaurt cu usturoi! Pentru ca au folosit praf de usturoi granulat…