fbpx

RETETE RECENTE

BUREK CU BRANZA

October 15, 2011 | CATEGORIA

 

burek-cu-branza-bb

Burek cu branza – O reteta simpla si rapida, perfecta pentru masa de sambata cu prietenii. O servim pe post de aperitiv, dar eu o prefer la micul dejun sau cina, langa un pahar mare cu iaurt.

Este o placinta sarbeasca facuta cu branza sarata, la care folosim foi din comert.

INGREDIENTE:

1 pachet de foi de placinta
ulei pentru uns
500 g branza proaspata de vaci
350 g telemea sarata
5 oua
1 lingurita bicarbonat
200 de grame iaurt grecesc

Pentru topping:
100 ml lapte
120 de grame de smantana
1 ou

PREPARARE:

Branza de vaci zdrobita fin o amestecam cu telemeaua rasa prin razatoarea mica.

Adaugam iaurtul, ouale batute, bicarbonatul si ouale batute. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia. Trebuie sa obtinem o crema mai fluida. Daca este prea tare adaugam smantana sau lapte, cate o lingura, pana obtinem ceea ce dorim. Intr-o tava pe care o tapetam cu hartie de copt unsa bine cu ulei punem 3 foi de placinta, avand grija sa o ungem si pe cea de deasupra cu ulei. Hartia ne va proteja tava, atunci cand taiem placinta in tava. Punem din compozitia de branza peste foi un strat subtirel de branza (cam 3-4 mm).

Continuam sa punem alternativ foi de placinta si crema de branza, terminand cu un strat de foi, pe care il vom unge cu ulei. Portionam cu ajutorul unui cutit portiile de burek, apoi turnam un amestec de ou cu smantana si lapte peste acesta.

Coacem placinta in cuptorul preancalzit la 180° timp de 45 minute, pana se rumeneste frumos. Cand o scoatem din tava si o taiem, tinem cont de portionarile facute inainte sa o bagam la cuptor.

O putem servi la micul dejun cu un iaurt, la o cina mai usoara, sau pe post de aperitiv.
Pofta buna!

Comentarii

  • Delicios!!!! arata si tare bine pe deasupra!! pap si eu azi o feliuta ?? 😉 pupici

  • Tare buna pare!Ce fumos ai rumenit-o!

  • Doamne , de cand imi doresc sa fac burek , dar nu gasesc foi de placinta aici . Imi calmez pofta cu o felie de la tine .

  • tare bun

  • Vreau si eu, ce bine arata, super!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Antonina! Te pup

  • diva in bucatarie

    Teo, este super buna! S-a terminat destul de repede.

  • diva in bucatarie

    Dorina, daca as sti ca nu se strica pana ajunge la tine, chiar ti-as trimite niste foi de placinta!

  • diva in bucatarie

    Multumesc Alinutzika!

  • diva in bucatarie

    Mihaela, cu mare drag!!!

  • Ce buna e si arata tare bine!!!Pup!

  • Ispititor de bun!!! mai ai? vreau si eu!!!

  • nici nu vreau sa ma gandesc cat e de bun.arata super.pupici

  • diva in bucatarie

    Multumesc Licuta! Pup

  • diva in bucatarie

    Multumesc Ramona! Mai fac…

  • diva in bucatarie

    Multumesc sarah! te pup

  • Delicios arata! Imi place foarte tare placinta cu branza. Pana reusesc sa fac, fur o bucatica de la tine! Pupici

  • diva in bucatarie

    Multumesc Simona! Te pup

  • Roxi

    Si eu fac la fel si a fost laudata intotdeauna de catre toti musafirii !!!

    • diva in bucatarie

      Daca e buna, este normal sa fie laudata!

  • bianca

    sunt innebunita dupa retetele tale,chiar le am repetat pe cele incercate pt ca sunt senzationale. Acum vreau sa fac cheesecakeul cu zmeura si burek. am doua intrebari, tb sa ung tava chiar daca pun hartie de copt? iar a doua, unde gasesc iaurt grecesc sau daca il pot inlocui cu altceva? multumesc

    • diva in bucatarie

      Iaurt grecesc gasesti in toate supermarketurile – cel de la Olympus. Daca nu gasesti acest brand, lasi iaurtul intr-o sita in care pui tifon, in jur de 24 de ore. Se scurge zerul si ramane doar partea groasa.
      Trebuie sa ungi si hartia pentru ca toate foile trebuie unse uniform.

      • Bianca

        L am facut azi, a iesit super si ffff gustos! mi am facut un caiet cu retetele pe care le am testat si cu sigurata o sa le repet. multumesc

        • diva in bucatarie

          “carnetelul” cu retetele mele este mereu aici, nu se pierde 😉

  • Laura

    Reteta nu contine deloc zahar?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *