Cotlet de porc cu sos de mustar
Cotlet de porc cu sos de mustar. In tigaia in care am prajit cotletul de porc calim ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa si moale, apoi stingem totul cu vin.
Pentru o cina rapida aceasta este alegerea potrivita. Se pregateste usor, rapid si rezultatul final este foarte gustos. Putem servi cotletul cu garnitura de orez, paste sau cartofi.
INGREDIENTE:
3-4 cotlete de porc
2 linguri faina
sare
piper
cimbru uscat
20 g unt pentru prajit
3 linguri ulei de masline
Pentru sosul de mustar:
1 ceapa medie
50 ml vin alb
120 ml smantana
1 lingura mustar Djon
1 lingurita mustar cu boabe
sare
piper
PREPARARE:
Carnea batuta putin, ca pentru snitele o condimentam cu sare, piper si putin cimbru. O tavalim prin faina si apoi o scuturam, sa nu ramana prea multa faina lipita de carne. Prajim carnea pe ambele parti, in tigaia in care am incins bine uleiul si untul topit. Cand aceasta este prajita, o scoatem din tigaie pe o farfurie.
In tigaia in care am prajit cotletul de porc calim ceapa tocata marunt, pana devine sticloasa si moale, apoi stingem totul cu vin.
Lasam pe foc 1 minut, apoi adaugam smantana, sare si piper. Dupa 1 minut adaugam si mustarul.
Turnam 150 ml apa, punem si friptura in sos, apoi lasam sa fiarba impreuna aproximativ 4 minute pe fiecare parte. Daca sosul este prea gros, mai adaugam cateva linguri de apa.
Luam de pe foc si servim cu garnitura.
Pofta buna!
Chiar eram in pana de idei pentru acest week-end! Super idee!
Pupici
Ma bucur ca te-am putut ajuta! Weekend placut! Te pup
iarasi dau de un porcusor delicios !!!!
hmmmm…porcusorul…my friend….
super ..vin si eu la pranz
Multumesc Adina!
Alice te astept…
tare buna mancarica ta!Pup
Delicios !
Multumesc Mimmi!
Multumesc Alinutzika!
Un porcusor delicios! Te pup, weekend placut!
Multumesc Simona! Duminica placuta!
Imi place porcusorul!!!Tare delicios! Pup!
Multumesc Licuta! Te pup
Cris draga se pare ca avem aceleasi gusturi!Porc cu sos de mustar imi place la nebunie si fac des!Eu pun si putin chimen pentru aroma.Pupici!
Teo, iti multumesc pentru sugestie, voi incerca si cu chimen. Pup
Ce papica delicioasa ai pregatit.Pupici!
Multumesc Mihaela! Te pup
Am notat-o! Cred ca-i tare buna. Tot ce are ceapa prajita imi place.
Multumesc Edith!
Super mancarica asta@!!!
Bestiala chiar…nu am mancat niciodata sos de mustar..e bun?:)
Bianca, draga mea, depinde de gusturi! Unii sunt inebuniti dupa acest sos, altii deloc… Mie mi se pare bun.